“Tarım politikaları gelişmeye katkı sağladı”

05 July Thursday, 2018
Balıkesir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Lokman Gültekin, 2000'li yıllardan itibaren tarım politikalarında yapılan değişikliklerin tarımın gelişmesinde büyük katkılar sağladığını söyledi.
“Tarım politikaları gelişmeye katkı sağladı” Gültekin, Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü'nde, "Önder Kadın Çiftçi Yetiştirme Projesi" sertifika töreninde yaptığı konuşmada, tarımın günümüzde insanların gıda ihtiyacını, besin ihtiyacını, geleneksel yöntemlerle karşılayan bir üretim sistemi değil, tamamen çağdaş ve modern karakterli, gelişim motivasyonlu, milyonlarca insanın gıdasını sağlayan bir endüstri haline geldiğini belirtti.

Ülkede 2001-2002 yılında tarıma ayrılan destekleme miktarının 1,8 milyar lira olduğunu, bu rakamın 2018'li yıllarda 14 milyar liranın üzerine çıktığını ifade eden Gültekin, şöyle devam etti:

"Özellikle 2000'li yıllardan itibaren tarım politikalarındaki yapılan değişiklikler, üretilen politikalar ve bunların sürdürülebilir olması için yapılan desteklemelerin, tarımımızın bu noktaya gelmesinde çok büyük katkıları olmuştur. Bugün itibariyle bizim toplam üreticilerimize ödediğimiz nakdi destekleme, hibe karşılıksız 207 milyon liranın üzerine çıkmıştır. Bu çiftçimize verdiğimiz önemin ne kadar gerçekçi olduğunu, çiftçimizi ne kadar önemsediğimizi göstermektedir."
 
Balıkesir il tarım lokman gültekin tarım politikası destekleme