Tarım sektörü Bursa’da buluştu

09 October Wednesday, 2019
Bursa 17. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ile 12. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı ziyarete açıldı.
Tarım sektörü Bursa’da buluştu Bursa tarım fuarı başladı. 

Bursa 17. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ile 12. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı, 14 ülkeden 285 firma ve temsilciliğin katılımıyla gerçekleşiyor.

5 salon ve 52 bin metrekare alanda ziyaretçilerini ağırlayan fuarda yöresel ürünler, yeni tarımsal aletler göz önüne çıkıyor.

Açılış törenine Bursa Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur da katıldı.

TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü "İlk günden itibaren iyi siparişler alındığını duyuyoruz. İnşallah fuarın son gününe kadar da iyi bir ticarete ev sahipliği yapmış oluruz. Yurt dışından alım heyetleri fuarlara yoğun ilgi gösteriyor. Bu ülkeler, daha çok Türkiye'nin potansiyel ihracat yapabilme kapasitesi olan ülkeler. Bununla beraber yeni pazarlar da şu anda burada ziyarette. Afrika'nın orta bölgeleri, Sahraaltı Afrika, Orta Doğu ülkeleri... Afrika'dan Asya'ya, Doğu Avrupa ülkelerinden Arap Yarımadası'na çok farklı bölgelerden misafirlerimiz var. Ziyaretçiler hem fuarda ticaret yapacak hem de Bursa şehir ekonomisine katkı sağlayacak. Şu anda otellerde doluluk oranı çok yüksek, esnafın yüzü gülüyor.” dedi.

Girişin ücretsiz olduğu fuarlar, 11 Ekim'e kadar 09.30-18.00, 12 Ekim'de de 09.30-17.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek.
 
bursa tarım fuar 2019