‘Tarım ve İnsan’ fotoğraf sergisi Köyceğiz’de

08 May Wednesday, 2019
“Tarım ve İnsan” fotoğraf sergisi Köyceğiz’de görücüye çıktı. Onuncusu düzenlenen "Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması"nda dereceye giren ve sergilemeye değer bulunan 120 eserden 60 tanesi, 3 gün boyunca Köyceğiz’in farklı noktalarında fotoğraf severlerle buluştu.
‘Tarım ve İnsan’ fotoğraf sergisi Köyceğiz’de Haber: Nurgül AKDAĞ ÇİLOĞLU
Kamera: Uğur ACAR
 
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 10.’su düzenlenen “Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması”nda dereceye giren ve ödül alan fotoğraflar Köyceğiz’de sanatseverler ile buluştu.
 
Toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesini amaçlayan "Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması", Genel, Çiftçi, Öğrenci, Tarım ve Orman Bakanlığı Çalışanları, DenizBank Çalışanları ve Tematik kategori olmak üzere 6 farklı kategoride gerçekleştiriliyor. Her yıl farklı bir kategori belirleyen yarışmanın bu yılki ana teması 'Buzağı Yılı' olarak belirlendi.
 
Dereceye giren ve sergilemeye değer bulunan 120 eserden 60 tanesi, 3 gün boyunca Köyceğiz’in farklı noktalarında fotoğraf severlerle buluştu. Sergilenen fotoğrafları çok beğendiklerini söyleyen fotoğraf severler tarımın bu fotoğraflarla çok güzel anlatıldığını ve öneminin anlaşıldığını belirttiler.
 
Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü de her yıl farklı ilçelerde fotoğrafları sergileyerek tarımla insanı buluşturuyor. Ayrıca il müdürlüğü personeli tarafından yarışmada kazanılan ödüller de Muğla için ayrı bir gurur oluyor.
 
Yine bu yıl da İl Müdürlüğünde görev yapan Mühendis Uğur Acar ve Seydikemer İlçe Müdürlüğünde görev yapan Tekniker Safura Kovantepe’ nin çektiği fotoğraflar yarışmada sergilenmeye değer görülen fotoğraflar arasına girdi.
 
köyceğiz tarımveinsan fotoğraf muğla