"Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması"

11 April Thursday, 2019
Bu yıl 10.’su düzenlenen Tarım ve İnsan fotoğraf yarışmasının ödül töreni yapıldı. Birbirinden güzel fotoğrafların değerlendirildiği yarışma genel, çiftçi, öğrenci, Tarım ve Orman Bakanlığı çalışanları, DenizBank çalışanları ve tematik olmak üzere 6 farklı kategoride gerçekleşti. Birinciliği Mehmet Yıkılmazsoy ve Musa Talaşlı paylaştı. Birinciler ödülünü Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı’nın elinden aldı.
Haber   : Nigar POLAT
Kamera: Ümit YILDIRIM – Caner TOPGÜMÜŞ
Fotoğraf: İbrahim BAĞCI

Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması 10 yılı geride bıraktı. Yarışmanın ödül töreni bu yıl Atatürk Orman Çiftliği Müze ve Sergi Salonu’nda yapıldı.

DenizBank’ın destekleriyle, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen yarışmada 6 farklı kategoride ödül verildi.
 
Ödül Töreni sinevizyon gösterimi ile başladı.

Atatürk Orman Çiftliği Müze ve Sergi Salonunda yapılan ödül törenine katılan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı tarıma yapılan yatırımın çok önemli olduğunu söyledi. Özkaldı, “Tarıma önem vermeyen ülkeler ne bağımsızlıktan söz edebilir ne de diğer sektörlerde başarı sağlayabilir” dedi.

Törende konuşan Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı İsa Sertkaya ise yarışmaya fotoğrafları ile katkı verenleri kutladı. Sertkaya konuşmasında yarışmanın sadece sanatsal bir etkinlik olmadığını söyledi ve bakanlık olarak önemli bir arşive öncülük ettiklerini dile getirdi.

DenizBank Genel Müdür Yardımcısı Burak Koçak, törenin Atatürk Orman Çiftliği’nde yapılmasının ayrı bir önemi olduğunu belirtti. Koçak, “Atatürk tarafından kurulan bu çiftlikte Türk tarımının temelleri atıldı. Tarımı şehirlerin gündemine taşımamız lazım” diye konuştu.

Yarışmanın jüri üyelerinden Mehmet Aslan Güven’se bu önemli çalışmada yer almaktan duyduğu memnuniyeti ve gururu anlattı.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Yarışmada bu yıl 669 fotoğraf severin 2 bin 933 eseri değerlendirildi. 20 eser dereceye girdi.

Yarışmanın birinciliğini Mehmet Yıkılmazsoy ve Musa Talaşlı paylaştı. Şampiyonlar ödüllerini Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı’nın elinden aldı. Birinciler 5 bin lira ile ödüllendirildi.

Yarışmada Emir Bağcı ve Alp Yetimoğlu 2. olurken, 3.’lük ödülüne Recep Ali Cevrim ve Veli Dölek layık görüldü.
10. yıl özel ödülüne ise Muhammet Topal ve Meriç Aktar layık görüldü. Yarışmacılar ödülünü Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı İsa Sertkaya’dan aldı.

TMO 80. Yıl Özel Ödülünü Caner Başer ve Ender Pekşen kazandı. 

Tema Ödülünü Ayşe Çalışkan ve Mustafa Kaya alırken, Tarım ve Orman Bakanlığı çalışanları kategorisinde Ayşe Ersoy ve Fatih Tınmaz ödüle layık görüldü.

Denizbank çalışanları Ödülü’nü Mustafa Önder ve Muhammet Ceylan paylaştı. Çiftçi üretici ödülü Mehmet Tokatlı ve Ufuk Seferoğlu’nun oldu.

Ödül töreninde plaket takdimi de gerçekleşti, günün anısına fotoğraf çekimi yapıldı. Törenin ardından dereceye girenlerle birlikte 120 eserin yer aldığı serginin açılışı yapıldı. Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı ve davetliler sergiyi gezdi.
 
tarıminsan fotoğraf yarışma denizbank eğitim yayın