Tarım ve İnsan fotoğrafları Sivaslılarla buluştu

11 November Wednesday, 2020
11. Tarım ve İnsan Fotoğraf Sergisi Sivas’ta açıldı.
Tarım ve İnsan fotoğrafları Sivaslılarla buluştu Haber: Sivas İl Enformasyon

Tarım ve İnsan Fotoğraf Sergisi fotoğraf severlerle buluşmaya devam ediyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı'nın düzenlediği fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğraflardan oluşan sergi Sivas’ta Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi’nde törenle açıldı.

Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde düzenlenen serginin açılış töreninde konuşan İl Müdürü Seyit Yıldız, “Tarım ve Orman Bakanlığınca 2019 yılında düzenlenen 11. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması’nın amacı; tarımın, toprağın, ormanın, suyun önemi konusunda duyarlılığın artırılması, tarımsal gelişmeler ile tarım, orman, doğa, çevre ve insan ilişkilerini, estetik ve öznel bakış açılarıyla belgesel olarak arşivlerde yerini almasını sağlamaktır. 2009 yılından itibaren düzenlenen ve kamuoyunda yoğun ilgi gören yarışmaya 1802 katılımcı 7292 eserle katıldı, 18 eser ödül alırken 120 eser de katalog ve sergileme için seçildi.” dedi.

Sivas Valisi Salih Ayhan da “Üretim yaparken tarladan sofraya insanların emeğini, samimiyetini gözlemlemek ve bir sanatsal faaliyet olarak hareketliliği fotoğraflayarak insanların gözüne ve gönlüne hitap ettirmek de oldukça önemlidir. Ulusal olan bu yarışmanın yerel versiyonunu Sivas’ın geniş coğrafyasındaki hareketliliği fotoğraflayarak insanların beğenisine sunulmasının gerektiğini de düşünüyorum. Fotoğraf bir sanattır, sanat da üretimin arka bahçesidir.” şeklinde konuştu.

11. Tarım ve İnsan Fotoğraf Sergisi’nin açılış kurdelesini, Sivas Valisi Salih Ayhan, Vali Yardımcısı Abdullah Seçkin Koçak, Sivas İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız birlikte kesti. Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi’ndeki sergiye Sivaslı fotoğraf severler yoğun ilgi gösterdi.
sivas tarım ve insan fotoğraf sergisi tarım ve orman