Tarım ve İnsan fotoğrafları Ünye’de

06 July Friday, 2018
9. Tarım ve İnsan fotoğraf yarışmasında dereceye giren ve sergilenme hakkı kazanan eserler Ordu’nun Ünye ilçesinde sanatseverlerle buluştu.
Tarım ve İnsan fotoğrafları Ünye’de

Haber: Ordu İl Enformasyon

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 9.’su düzenlenen “Tarım ve İnsan” fotoğraf yarışması sonucunda sergilenmeye değer bulunan eserler Ünye’de yapılan bir törenle ziyaretçilere açıldı.

Törene Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ordu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, ilçe protokolü, ziraat odaları başkanları ve çok sayıda sanatsever katıldı..

Törenin açılışında bir konuşma yapan İl Müdürü Kemal Yılmaz “Bakanlığımız tarafından Denizbank işbirliğiyle toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesini sağlamak amacıyla "Tarım ve İnsan" konulu fotoğraf yarışması düzenlenmektedir. Bu yarışma ilk defa 2009 yılında başlamış olup 2017 yılında 9.’su düzenlenmiştir. 2017 yılında gerçekleştirilen yarışmanın ana teması “Milli Tarım” olarak belirlenmiştir.” dedi.

9. Tarım ve İnsan konulu fotoğraf yarışmasına 501 kişinin, 2 bin 326 fotoğrafla katıldığını belirten Yılmaz, sergilenmeye değer bulunan fotoğraflardan 59 tanesinin Ordu’da sanatseverlerin beğenisine sunulduğunu dile getirdi.

Tarımın stratejik bir sektör olduğunu ve insanlığın gıdaya olan ihtiyacının her geçen gün arttığını vurgulayan İl Müdürümüz Kemal Yılmaz sözlerini “Ülkemiz coğrafyası ve iklim yapısı itibariyle farklı bölgelerde her türlü ürünün yetişebildiği bir ülke konumundadır. Bu yönden çok şanslı bir ülkeyiz. Bugün burada bu sergi ile Çukurova’nın pamuğunun, Aydın’ın incirinin, Siirt ve Antep'in fıstığının,  Malatya'nın kayısısının, Ordu’nun fındığının ve birçok ürünün yetiştirilme sürecinde üreticilerimizin yaşadığı sevinci, mutluluğu, hüznü ve bunların fotoğrafa yansımış halini hep birlikte göreceğiz. Bugün bu eserler Ünye ilçemizde sergileniyor.  Ben bu vesile ile ürünlerini bin bir güçlükle üreten tüm üreticilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

Ünye kaymakamı Ümit Hüseyin Güney’in yaptığı konuşmanın ardından serginin açılışı gerçekleştirildi.

Sergide genel, çiftçi, öğrenci, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı çalışanları, DenizBank çalışanları ve tematik kategori” olmak üzere 6 farklı kategoride dereceye giren eserler yer alıyor.

Tarım ve insan tarım fotoğraf yarışması milli tarım