Tarım ve Orman Bakanı Ilısu Barajı’nı kontrol etti

07 August Tuesday, 2018
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Mardin Ilısu Barajı’nda incelemelerde bulundu. Barajının Türkiye için önemli olduğunu belirten Bakan ayrıca eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık ile eski Orman ve Su İşleri Bakanlıklarının birleşmesiyle büyük bir ivme yakalanacağını söyledi.
Tarım ve Orman Bakanı Ilısu Barajı’nı kontrol etti Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Batman Hasankeyf ve Mardin Ilısu’da çeşitli incelemelerde bulundu.

“Dünyaya örnek olduk”

Hasankeyf’te Ilusu Barajı nedeniyle su altında kalma riski olan tarihi Artuklu Hamamı’nın, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Devlet Su İşleri tarafından taşınmasını yerinde denetleyen bakan Pakdemirli “Önce Zeynel Bey Türbesi'ni taşıdık, bugün de Artuklu Hamamı'nı taşıyoruz. Bu taşımalar ile dünyaya örnek bir koruma yapıyoruz. Maliyeti 12 milyar lira olan bu projenin önceliği, bölge insanına hizmettir. Yıllık 2 milyar lira elektrik katkısı olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla temmuz ayında barajın bir kapağını kapattık, su tutmaya başladık. İkinci kapağı da taşıma ve yerleşme çalışmaları tamamlandıktan sonra kapatıp, su tutmaya başlayacağız.” dedi.

“Yeni bir sinerji”

Hasankeyf’ten Mardin Ilısu’ya geçen Bakan Pakdemirli, burada da DSİ Genel Müdürü Murat Acu’dan bilgi alıp "Gıda, Tarım ve Hayvancılık ile Orman ve Su İşleri Bakanlıklarının birleşmesiyle yeni bir sinerji yakaladık. Burada başta devletimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ilısu Barajı Projesi dünyanın en büyük projelerinden bir tanesi. Türkiye'de bir tane daha böyle bir proje yok. Bu iş sizlerin sayesinde oldu. Bunun da keyfini yaşayın çünkü bir daha böyle bir proje kolay kolay olmayacak. Öncelikle bölge insanımız ve tabii ki Türkiye için devletin elini attığı ve gücünü sonuna kadar hissettiğimiz bir yer." ifadelerini kullandı.
 
Bakan Bekir Pakdemirli daha sonra Ilısu Barajı’nın şantiyesini inceledi.


 
Tarım Su Batman Hasankeyf Mardin Ilısu Baraj Bakan Pakdemirli