Tarım ve Orman Bakanlığı Ankara’da denetim yaptı

26 October Friday, 2018
Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri Ankara’da balık hali ve Atatürk Orman Çiftliğine denetimlerde bulundu. Denetimlerde uygunsuz satış yapanlara cezai işlem yapıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Ankara’da denetim yaptı Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri Ankara’da balık hali ve Atatürk Orman Çiftliğine denetimlerde bulundu. Denetimler il müdürlüğünün ekiplerince yürütüldü.

Saat sabah 4 sularında Su Ürünleri Kontrol ekipleri, şehre giren ve Ankara Balık Hali’nde satışa sunulan balıkları denetledi.

Balıkların boyu kriterleri ve avlanma zamanlarını denetleyen ekipler, kriterlere uymayan işletmelere cezai işlem uygularken, uygunsuz balıklara el koydu.

Ankara Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Korkmaz “Öncelikli olarak saat 04.00 sıralarında Karadeniz’den ilimize gelen araçların yol kontrollerini yaptık. Ardından da Ankara Balık Hali’nde denetimlerimiz sürüyor. Burada 12 tane iş yeri var. Buraya gelen balıklar ilimizde faaliyet gösteren 377 civarındaki perakende esnafa dağıtılıyor. Ancak bazı iş yerlerinde özellikle istavritte 18 kasa civarında balığa boy kriterine uyulmadığı için ekiplerimiz tarafından el konuldu. Bu işletmelere idari para cezası uygulanacak.” dedi.

Atatürk Orman Çiftliği’nde de köfte, ciğer, kokoreç gibi gıdaların satıldığı iş yerlerini denetledi.

Kokoreç tezgahlarından, dönere, servis elemanlarından mutfak kısmına kadar iş yerlerinin her köşesini inceleyen ekipler, kriterlere uymayan hususları rapor ederek, işletmecilere eksikliklerini gidermeleri için süre tanıdı.

Gıda Kontrol Genel Müdür Vekili Mehmet Beykaya “Tarım ve Orman Bakanlığı olarak denetimdeki arkadaşlarımızla beraber 7/24 halkınızın güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşmasına çalışıyoruz. Bizim temel politikamız, tarladan sofraya, gıdanın bütün aşamalarında denetim faaliyetlerini yürütmek. Burada mesai gözetmiyoruz. Akşam bu saatlerde vatandaşlarımızın sağlıklı güvenilir gıdaya ulaşması için denetim faaliyetlerini yürütüyoruz. Bu faaliyetler kapsamında işletmecilerin karşılaştığı sorunları dinliyoruz, aynı zamanda gördüğümüz aksaklıkları kendilerine birinci ağızdan iletiyoruz. Gördüğümüz belli başlı aksaklıklar var. Bu tespitler sonrasında bunlar tutanaklara işleniyor ve belli süreler veriliyor. Bu süre içinde işletmeciler bunu pozitif olarak değerlendirip, kendi faaliyet alanlarına yansıtırlarsa bu onlara çok ciddi manada fayda sağlayacak. Değilse idari manada yasanın bize verdiği yetkiler çerçevesinde cezai müeyyidelere başvuruyoruz” ifadelerini kullandı.
 
atatürk ankara tarım orman denetim balık çiftlik