Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Kovid-19'a karşı aşı çalışması

30 March Monday, 2020
Tarım ve Orman Bakanlığı, Kovid-19’a karşı yürütülen aşı çalışmalarına destek verecek. Bakan Bekir Pakdemirli, Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsü’nün, aşı üretim çalışmasına dahil edildiğini duyurdu.
Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Kovid-19'a karşı aşı çalışması Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsünün, TÜBİTAK tarafından organize edilen ve yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı yürütülen aşı üretim çalışmasına dahil edildiğini açıkladı.

Pakdemirli, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsü’nün, Kovid-19'a karşı yürütülen aşı üretim çalışmasına dahil edildiğini belirtti.

Bakan Pakdemirli, Kovid-19'a karşı çok ciddi tedbirler aldıklarına dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Bilim insanlarımız, uzmanlarımız da bu virüsü yenmek üzere bilgilerini, yeteneklerini kullanıyor. Bu kapsamda, Pendik Veteriner Kontrol Enstitümüzün de bu çalışmalar içinde olması Bakanlığımız adına bizleri gururlandırıyor. Sağlık Bakanlığına destek olmak amacıyla altyapısı müsait tüm enstitülerimiz milletimizin hizmetindedir. Biz de Bakanlık olarak araştırmacılarımızın sonuna kadar yanındayız."

Daha önce aşı üretimleri konusunda çalışılan Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Erganiş’in de katılacağı proje, iki veteriner fakültesi ile iki tıp fakültesi ve bir özel sektör firması tarafından hazırlandı.

TÜBİTAK'a sunulan projenin 1 milyon 650 bin lira bütçeyle yürütülmesinin kabul edildiği bildirildi.
koronavirüs kovid-19 tarım ve orman aşı tübitak