Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yaban hayatına desteği sürüyor

31 July Tuesday, 2018
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalarla yaralı hayvan eski sağlıklarına tekrar dönüyor. Son başarı haberi ise Tunceli’den. Tunceli'de yaralı bulunduktan sonra tedavi edilen yaban keçisi eski sağlığına tekrar kavuştu.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yaban hayatına desteği sürüyor Tarım ve Orman Bakanlığı bütün yurtta hayvanların hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bakanlığa bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalar neticesinde yaralı hayvanlar sağlıklarına yeniden kavuşuyor.

Son sevindirici haber ise Tunceli’den. Tunceli'de yaralı bulunduktan sonra tedavi edilen yaban keçisi eski sağlığına kavuştu. Doğal ortamda sol arka bacağında ölümcül yara ile bulunan keçi, yapılan müdahalelerle tekrar yaşama döndürüldü.
 
Keçi rehabilitasyon istasyonuna gönderilecek

Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şube Müdürü Ali Haydar Gürsönmez, keçinin yaşamının devam etmesi için mecburen yaralı bacağının kesildiğini belirterek “50 gündür şube müdürlüğümüzün kontrolünde ve bakımında. Tedavisini devam ettirdik ve tamamladık. Şu an güçlü bir bünyeye sahip olduğunu görüyoruz. Doğaya bırakma konusunda da biz riskli olacağını düşünerek bölge müdürlüğümüzle konuyu istişare ettik. Malatya Hekimhan Memeli Yaban Hayvanı Üretim İstasyonuna sevk ediyoruz. Orada bakımının yapılması ve yaşamını sürdürmesi, anne olma yolunda bir adım olabilir." dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğünde görevli veteriner Anıl Kızılarslan da, "Yaban keçisini Malatya'daki Memeli Yaban Hayvanı Üretim İstasyonuna götüreceğiz. Nakli gerçekleştikten sonra orada rehabilitasyonu devam ettirip, hayatının sonuna kadar iyi bir şekilde bakımını sağlayacağız. Üretime adapte olursa üretim de yapılacak ancak olmazsa sadece doğal yaşamını devam ettirecek şekilde bakılacak. Merkezde yaban keçilerimiz bulunmakta ve önce sürüye adaptasyonu sağlandıktan sonra sürüye katılması sağlanacak." ifadelerini kullandı.
 
keçi yaban doğa vahşi Tarım Orman Bakanlık