Tarım ve Orman Bakanlığı su yatırımlarına devam ediyor

31 December Monday, 2018
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü DSİ İkinci 100 Günlük Eylem Planı kapsamında sulama yatırımlarına odaklanacak. Çalışmalarda 22 ilde toplam 36 baraj ve gölet tamamlanacak.
Tarım ve Orman Bakanlığı su yatırımlarına devam ediyor Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan İkinci 100 Günlük Eylem Planı kapsamında sulama yatırımlarına odaklanacak. 

İkinci 100 Günlük Eylem Planı kapsamında 22 ilde toplam 36 baraj ve gölet tamamlanacak. Yatırımlarla yaklaşık 504 milyon metreküp su depolanacak. 23 ilde 41 sulama tesisi de bitirilerek 475 bin 430 dönüm tarım arazisi sulamaya açılacak.

DSİ tarafından 9 içme suyu tesisi tamamlanacak ve yılda yaklaşık 136 hektometre küp ilave içme suyu temin edilecek. Ayrıca, 45 ilde 120 taşkın koruma tesisi bitirilecek.

Eylem planı kapsamında, Doğu ve Batı Karadeniz başta olmak üzere 7 bölgedeki çok sayıda derenin ıslahının tamamlanması da sağlanacak. Bu süreçte, Rize Taşlıdere Vadisi, Trabzon-Küçükdere, Trabzon Uzungöl, Bartın-Kayacık, Subalığı, Balamba ve Hasan dereleri, Kastamonu-Ezine Çayı, Zonguldak Ayiçi ve Altıncısokak dereleri, Balıkesir Avşa Adası Akdere, Köyiçi, Gavur ve Kumbaşı derelerinde ıslah yapılacak.
 
tarım orman dsi baraj