Tarım ve Orman Bakanlığından sağlık çalışanlarına destek

03 April Friday, 2020
Tarım ve Orman Bakanlığı Ankara’daki UTEM misafirhanesi ile Şanlıurfa GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü bünyesindeki eğitim merkezini sağlık çalışanlarının hizmetine açtı.
Tarım ve  Orman Bakanlığından sağlık çalışanlarına destek Dünya genelinde olduğu gibi, Türkiye’yi de etkisi altına alan Koronavirüs (covid-19) salgınının, en büyük savaşçısı sağlık çalışanlarına Tarım ve Orman Bakanlığından destek geldi. Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığına bağlı 100 oda 180 kişi kapasiteli UTEM misafirhanesi sağlık çalışanlarına hizmet vermeye başladı.

Dünya gündemine pandemi olarak giren ve Çin'in Wuhan kentinden başlayarak Türkiye’ye de ulaşan koronavirüsü, en çok da sağlık çalışanlarını etkiledi. Hayatlarını ortaya koyarak canla başla çalışan sağlıkçılara Türkiye'nin her yanından destek gelmeye devam ediyor.

7/24 çalışan ve hastalar ile yakın temasta olan doktorlar, hemşireler ve hasta bakıcılar en büyük risk grubunu oluştururken; yakınlarının hayatını da tehlikeye atmamak adına, birçoğu evlerine gitmiyor, aileleri ile internet üzerinden iletişim kurmak zorunda kalıyor.

Koronavirüs (Covid-19) salgınında evlerine gidemeyen, canla başla çalışan fedakâr sağlık çalışanlarına Tarım ve Orman Bakanlığı misafirhanelerinin kapılarını açtı.

Bu kapsamda Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığımıza bağlı 100 oda 180 kişi kapasiteli UTEM misafirhanesi sağlık çalışanlarına hizmet vermeye başladı. İhtiyaç ve talep halinde 81 il misafirhanelerinin de sağlık camiasının hizmetine sunulacağı duyuruldu. UTEM’in yanı sıra Şanlıurfa’da da GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü bünyesindeki eğitim merkezi sağlık çalışanlarına tahsis edildi.
utem misafirhane sağlıkçalışanlarına destek tarım orman bakanlığı