Tarıma dayalı yatırımlara destek sürüyor

18 December Friday, 2020
Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında tarıma dayalı ekonomik yatırımlara verilecek yüzde 50 hibeli desteklemelerin 14. Etap başvuruları başladı. Proje başvurularında kadınlar ve genç girişimciler öncelikli olacak.
Tarıma dayalı yatırımlara destek sürüyor Haber: Denizli İl Enformasyon

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kırsal kalkınma yatırımlarına yüzde 50 hibe desteği müracaatlarının başladığını duyurdu.

Açıklamada, 2021 yılında uygulanacak olan 14.Etap proje başvuruları için kadınlar ve genç girişimciler öncelikli olmak üzere herhangi bir kayıt sistemine kayıtlı tüm çiftçilerin verilecek hibe desteklerine başvurabilecekleri belirtildi.

Beş yıl boyunca yürütülecek program hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya, başvuruların www.tarimorman.gov.tr adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacağını bildirdi.

Son başvuru tarihinin 6 Mart 2021 olduğuna dikkat çeken Yılmaz Erkaya, hibe konuları, yatırım tutarı ve destekleme oranlarını şöyle sıraladı: “Tarımsal ürünlerin işlenmesi, kurutulması, dondurulması, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlar (bitkisel ürünler, hayvansal ürünler, tıbbi aromatik ürünler, çelik silo, soğuk hava deposu), proje kapsamında yer alan tesislerde kullanılmak üzere enerji üretim tesisleri, su ürünleri yetiştiriciliği yapılmasına yönelik yatırımlar (deniz, iç su yetiştiriciliği), hayvansal ve bitkisel orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması yatırımları, tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar (ahır, ağıl, sera, mantar ve kesimhane tesisleri).”

Üreticileri istenilen şartlara uygun bir proje dosyası hazırlamaları konusunda uyaran Erkaya, il müdürlüğü olarak “Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarına ilişkin Uygulama Rehberi”ni de en kısa zamanda yayınlayacaklarını sözlerine ekledi.

Denizli’de 2005-2020 yıllarında hayata geçirilen 214 projeye yaklaşık 114 milyon lira yatırım tutarına karşılık 56,9 milyon lira hibe ödemesi yapıldı.
denizli tarım ve orman kırsal kalkınma tarımsal yatırım hibe destek başvuru