‘Tarıma Değer Katanlar’ ödüllerini aldı

24 December Thursday, 2020
Sivas’ta önemli projelere imza atan çiftçiler Tarıma Değer Katanlar Ödül töreninde buluştu.
‘Tarıma Değer Katanlar’ ödüllerini aldı Haber: Sivas İl Enformasyon

Tarıma gönül verdiler, projeleriyle ödül aldılar.

Sivas'ta Tarıma Değer Katanlar Ödül Töreni'nin bu yıl 2'ncisi gerçekleştirildi. Törende; büyük ve küçükbaş hayvan, su ürünleri, arı ve bahçe ürünleri yetiştiriciliği ile patates, şeker pancarı ve hububat üretimi kategorilerinde başarılı olan çiftçi ve üreticileri ödüllendirildi.
Verimli ve bereketli bir yıl geçirdiklerini dile getiren İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız, çiftçilerin moral ve motivasyonunu canlı tutmak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

Üreten çiftçi gelişen çiftçi sloganıyla yola çıktıklarını vurgulayan Yıldız, “İlimiz geniş coğrafyası, verimli toprakları, mera alanları, endemik bitkileri, mikro klima özelliği gösteren bölgeleri ile önemli bir tarım ve hayvancılık şehridir. Bakanlığımız tarafından sağlanan tarımsal desteklemeler, TKDK destekleri, İl Müdürlüğü olarak hazırladığımız İl Özel İdare projelerimiz, DAP projelerimiz ve Oran Kalkınma Ajansı projelerimiz ile üreticilerimize her zaman destek olmaya devam ediyoruz.

Son yıllarda DSİ tarafından yapılan baraj ve göletlerle birlikte ilimizde hem verim hem kalite hem de ürün çeşitliliği ile tarımsal üretimimiz sürekli artmaktadır. İlk defa bu yıl doğal afetlerden zarar gören çiftçilerimize de tarımsal üretimin devamını sağlamak için 8 Milyon liralık destek ile de hasarlarını karşılamaya çalıştık.

Üreticimizin moral ve motivasyonunu canlı tutmak ve farkındalık oluşturmak için tarla günü etkinliklerimizle de her zaman üreticilerimizin yanlarında olduk. Yine Valiliğimiz himayelerinde Belediyemiz ve İl Özel İdaremiz ortaklığında kurulan SİVTAŞ tarım şirketimizle de ilimizde üretilen tarımsal ürünleri işlemek, katma değer oluşturmak ve üreticilerimize destek olmak amaçlanmıştır.

Dünyayı etkisi altına alan bu salgın sürecinde kesintiye uğramadan faaliyetlerine devam eden, tarım ve hayvancılık potansiyeli ile üretime, kalkınmaya ve istihdama katkı sağlayan kıymetli üreticilerimizi kutluyorum. Verimli ve bereketli bir yılın ardından, üreticilerimizi teşvik etmek, taltif etmek, ödüllendirmek, için 2019 yılında başlattığımız tarıma değer katanlar ödül töreninin bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Bu yılda hububat üretimi, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, patates üretimi, şeker pancarı üretimi, su ürünleri yetiştiriciliği, arı yetiştiriciliği ve meyve üretimi olmak üzere toplam 8 kategoride, ilimizde en fazla üretim yapan, sektöründe iyi, başarılı, çevresine örnek olan ilk üç üreticimize plaket ve teşekkür belgesi takdim edeceğiz. Üreten Çiftçi, Gelişen çiftçi sloganıyla yeni hedefler ve projeler üzerinde çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.” dedi.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında düzenlenen törende Sivas Devlet Türk Halk Müziği Korosu bir konser verdi. Sivas Valiliği koordinesinde yürütülen ‘300 Fikir 300 Proje’ kapsamında gerçekleştirilen Tarıma Değer Katanlar Ödül Töreni üreticilerin ödüllerini almalarıyla sona erdi.
sivas tarıma değer katanlar ödül tarım ve orman