Tarımda kadının etkinliği artıyor

16 October Monday, 2023
Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Dünya Kadın Çiftçiler Günü”nü Cumhuriyetin 100. Yılında 100 kadın çiftçinin katıldığı etkinlikle kutladı. Kadın çiftçilerin artık daha girişimci olduğunu vurgulayan İl Müdürü Esra Uzun “Kadınlar tarımın görünmez kahramanıdır.” dedi.
Tarımda kadının etkinliği artıyor
Haber: Düzce İl Enformasyon

Düzceli kadın çiftçiler bir araya geldi, “Dünya Kadın Çiftçiler Günü” 100 kadın çiftçiyle kutlandı.

Cumhuriyetin 100. Yılında Kadın Çiftçiler Günü için anlamlı bir etkinlik düzenleyen Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kentin emektar kadınlarını bir araya getirdi.

Vali Selçuk Aslan, kadın çiftçilerin Düzce tarımına büyük katkısı olduğunu belirterek; “Bir toplum iki cinsiyetten oluşuyor erkekler ve kadınlar. Bunlar ellerimiz gibidir birbirine kavuştuğu zaman ses çıkartırlar. Tek bir cinsiyetle ne insan nesli doğup büyüyebilir ne tarım ne tabiat ne sanayi tam olabilir. Bütün her şey eksik kalır. İlimiz geneline baktığımızda 28 bin 921 kayıtlı çiftçimizden 5 bin 956’sının kadın olmasının artık kadının sahaya çıktığının bir resmidir. O yüzden kadının değdiği yerde bereket vardır. Kadın elinin değmesi ile tarımda bereketin artacağını düşünüyorum” dedi.

Tarım sektöründe çalışanların yarıya yakınının kadınlar olduğunu kaydeden İl Müdürü Esra Uzun kadın çiftçilerin tarımın temel güç kaynağı olduğunu söyledi.  

İl Müdürü Uzun, “Eşsiz bir bağımsızlık mücadelesinin vücut bulmuş adı olan Cumhuriyetimiz 100. yılına girdi. Bizlerde bu yılın coşkulu kutlamalarına “bugünden geleceğe miras” olan tarımın temel güç kaynağı ve emektarları olan sizlerle katılarak, 100. yılımızı 100 kadın çiftçi ile taçlandırmak istedik. Her yıl 15 Ekim’de kutlanan Dünya Çiftçi Kadınlar Günü, kadının kırsal alanlardaki kritik rolünün takdir edilmesi amacını taşır. Kadınlar tarımın görünmez kahramanıdır. Üretime katkı sağlayarak ülkenin gıda güvencesinin teminidir. Tarımda çalışanların hemen hemen yarıya yakınını da kadındır ve bugün geldiğimiz noktada kadınlarımız artık üretici, girişimci, işveren, istihdam sağlayan, işinin patronu konumuna gelmiştir. Kadınlarımız yaptığı işe yüreğini veriyor, kendini adıyor. Toprağı emekleri ile bereketlendiren, şefkatleri ile işleyen tüm Kadın Çiftçilerimizin Dünya Kadın Çiftçiler Günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Etkinliğe katılan kadın çiftçilere hediyeler verildi. Katılımcılar “Dünya Kadın Çiftçiler Günü”nü kahvaltı ikramı ve müzik dinletisi eşliğinde kutladı.
düzce kadın çiftçiler günü 100 kadın çiftçi tarım ve orman