Tarımın 3 yıllık yol haritası netleşti

02 October Wednesday, 2019
Yeni Ekonomi Programı ile tarım ve ormancılıkta gelecek 3 yılın yol haritası belirlendi. Sektörle ilgili 6 eylem planı hazırlandı.
Tarımın 3 yıllık yol haritası netleşti Yeni Ekonomi Programı (YEP) ile tarım ve ormancılıkta gelecek 3 yılın yol haritası belirlendi.

2020-2022 yıllarını kapsayacak programda, tarım ve orman alanıyla ilgili 6 eylem planına yer verildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı sorumluluğunda ormanların sürdürülebilir yapısı korunarak katma değeri artırılacak, kıymetli ağaç tür ve miktarında artış için Endüstriyel Plantasyon Ana Planı hazırlanacak.

Diğer bir eylem planı ise su ürünleriyle alakalı. Su ürünlerinin ihracatında sektörle birlikte hedef pazarlara yönelik çalışmalar yapılarak ihracat ve ürün çeşitliliği artırılacak.

Et arzını ve fiyat istikrarını güven altına almak ve ithal bağımlılığını azaltmak için büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı sektörlerinde üretim ve verimliliğin artırılması da programda yerine aldı.

Yerli ve milli tohum üretim kapasitesi ve sertifikalı tohum kullanım oranı artırılarak tohum ithalatı azaltılması programda hedeflenenler arasında. Bu sayede tohumlarda verimlilik öncelik olacak.
 
ekonomik program tarım orman