Tarımın gönüllü lider çocukları sahada…

11 May Friday, 2018
Muğla’da 5. Kez düzenlenen “Lider Çocuk Tarım Kampı” ile çocuklar hem eğlendi, hem öğrendi.
Tarımın gönüllü lider çocukları sahada… Haber: Selma EREZ
Kamera: Uğur ACAR
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca tüm illerde uygulanan “Lider Çocuk Tarım Kampı” Muğla’da beşinci kez düzenlendi. Yapılan çalışmaya Ula İlçesinden Gökova Salih Güneyman İlkokulu ile Menteşe İlçesinden Yeşilyurt İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri katıldı. Toplam 32 öğrenci ile gerçekleştirilen kamp öğrencilerin ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşti.

İl Müdürlüğünü ziyaret eden öğrencilere İl Müdür Yardımcısı Muhammed Sevinç ve Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Süleyman Kurnaz Lider Çocuk Tarım Kampı hakkında bilgi verdi. Tarımı tanıtmak ve doğayı sevdirmek amacıyla yapılan kamp etkinlikleri boyunca hem eğleneceklerini hem de görerek çok şey öğreneceklerini ifade etti. Ardından İl Müdürlüğü çalışmalarından kısaca bahseden Sevinç, öğrencilere kamp çalışmasının hayırlı olmasını diledi.

İki günlük kamp süresince ilk önce öğrencilere bu yılın ana tema konusu olan “Gıda ve Beslenme İçin Biyoçeşitlilik” konusunda İl Müdürlüğü personeli Selma Erez tarafından eğitim verildi. İlgili personel ve konu uzmanları tarafından bilgilendirilen öğrenciler, çeşitli oyun ve danslarla hem eğlendi hem de yerinde görerek öğrenme fırsatı yakaladı.

Kamp gezisi Ula İlçesi Yeşilçam Mahallesinde bulunan kuşkonmaz yetiştiriciliği yapılan Elibelinde Tarım İşletmesi ile Kızılyaka Tarımsal Kalkınma Kooperatifine ait süt işleme tesisi ve satış yeri ziyaretiyle başladı.  Köyceğiz İlçesinde Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifine ait çiçek seralarının ardından Köyceğiz İlçesinde bulunan Palmiye Merkezine gidildi. Palmiye Merkezinde bulunan birçok bitki hakkında bilgi alan öğrencilere su kaplumbağalarını besledi. Köyceğiz İlçesinde çilek yetiştiriciliği yapan kadın çiftçiyi ziyaret eden öğrenciler, burada da solucan gübresi hakkında bilgi aldı.  Daha sonra Köyceğiz Toparlar Mahallesinde Arı ve Arı Ürünleri üretimi yapan Mehmet Acar’ın işletmesi ziyaret edilerek Apiterapi hakkında öğrencilere bilgi verilerek ikramlarda bulunuldu. Kamp öğrencileri Marmaris İlçesi Bayır Mahallesinde “Tohumlar Okullarda Filizleniyor” projesi uygulayan Bayır İlkokulunu ziyaret ederek, burada yapılan çalışmaları yerinde görme ve öğrencilerle tanışma fırsatı yakaladı. Marmaris İlçe Müdürü Nejmettin Kaya öğrencilere çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kendi aralarında spor müsabakası yapan öğrencilerin keyifli zaman geçirdikleri gözlendi. Öğrenciler ve öğretmenler İl Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün bu uygulamasının öğrencilerin yerinde görerek öğrenmeleri açısından çok önemli olduğunu, eğitimin yanı sıra oyun ve eğlence ile eğitimin keyifli hale getirildiğini, bunun da kampı daha cazip kıldığını ifade ettiler. Ayrıca bu fırsatı yakaladıkları için kendilerini şanslı gördüklerini, tarımla ilgili her türlü proje ve çalışmada gönüllü olarak yer alabileceklerini söylediler.

Her gittikleri yerde çiftçi ve üreticilerden bilgi alan öğrenciler gösterilen ilgiden ve yapılan ikramlardan memnun kaldıklarını söylediler. Bu gibi faaliyetlerin artarak devam etmesi konusunda dileklerini ifade eden öğrenci ve öğretmenler Bakanlığa ve İl Müdürlüğünü teşekkür etti.      
 
 
muğla tarım çocuk kampı öğrenci öğretmen