Tarımla engelleri aşacaklar

21 May Monday, 2018
Bursa’da engelliler haftası dolayısıyla “Tarımla Engellerimizi Aşıyoruz Projesi” uygulamaya konuldu. Engelli vatandaşlar proje kapsamında kendilerine tahsis edilen alanda dikim yaptı.
Tarımla engelleri aşacaklar Haber: Bursa İl Enformasyon
 
Bursa’da engelliler haftasında “Tarımla Engellerimizi Aşıyoruz Projesi” hayata geçirildi. Proje kapsamında engelli vatandaşlara tahsis edilen alanda bir sera oluşturuldu.
 
Seranın açılış törenine Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş, Bursa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut Öneş, Tarım A.Ş. Genel Müdür V. Fetullah Bingül, Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Bülbül, Bursa Engelliler Federasyonu Başkanı Mürşit Atlıakın katıldı.
 
Proje ile Bursa’da engelli vatandaşlara tarım alanında uygulamalı mesleki eğitim verilmesi amaçlanıyor. Böylece engellilerin bir başkasının fiziksel ve ekonomik desteğine bağımlılıklarının azalmasına ve hayattaki farkındalıklarının arttırılmasına katkıda bulunulması planlanıyor.
 
Proje kapsamında Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından 100 metrekarelik tarımsal alan engelli vatandaşlara tahsis edildi. Bu alanlarda sebze üretimi yapılarak engelli vatandaşların rehabilite olmaları sağlanacak. Ayrıca projede 320 metrekare alanda bir sera kurulumu yapılarak 400 adet domates fidesi, 250 adet hıyar ve 300 adet biber fidesi İl Müdürlüğü teknik personeli gözetiminde engelli vatandaşlar tarafından dikildi.

Eğitimler 8 ay boyunca, her Çarşamba günü sabah 9 ile öğlen 12 saatleri arasında Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapılacak. Proje kapsamında 20 engelli vatandaşın bilgilendirilmesi ve rehabilitasyonu planlanıyor.
 
Engelliler haftası tarımla engelleri aşıyoruz hamidiye mesleki ve teknik Anadolu lisesi