Tarımla engelleri aşıyorlar

17 December Monday, 2018
Bursa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü bir araya geldi. Engellilerin yüzünü güldüren bir projeye imza attı. Proje kapsamında engelliler için hazırlanan seralarda tarım yapıyorlar.
Tarımla engelleri aşıyorlar Haber: Bursa İl Enformasyon
Kamera :Bilgin ÇALIŞKAN
Fotoğraf: Orhan KAĞITÇI

Yaz aylarında domates, patlıcan, biber… Kış aylarında ise marul dikiyorlar.

Bu seranın tek farkı tarımı yapanların hepsinin engelli olması.

Bursa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Hamidiye Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi ile Bursa Engelliler Federasyonu arasında imzalanan protokol ile  hayata geçti ‘Tarımla Engelleri Aşıyoruz’ Projesi.

Engelli vatandaşlara tarım alanında uygulamalı mesleki eğitim vererek rehabilitasyonlarını sağlamak amacıyla başlatılan proje Nisan ayında uygulamaya konulmuştu. Şimdi ise meyvelerini vermeye başladı.

Proje kapsamında oluşturulan seraları ziyarette bulunan Bursa Tarım ve Orman İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız ‘’Tarımla Engellerimiz Aşıyoruz projesi kapsamında 325 m² büyüklüğünde 2 adet sera yapıldı. Yazın domates, biber, patlıcan gibi yaz ürünleri yetiştirdi vatandaşlarımız buralarda, şimdi ise kış ürünleri üretiyorlar. Haftada iki gün burada engelli vatandaşlarımız hem eğitim alıyorlar hem de bilfiil toprakla buluşarak öğrenimlerini uyguluyorlar.’’ dedi.

Proje ile Engelli vatandaşlarımıza sağlanan katkıdan hem kurumların hem de vatandaşların çok mutlu olduğunu dile getiren Yıldız, ‘’Engelli arkadaşlarımız buraya gelecekleri gün seviniyor en önemlisi buraya gelmek ve çalışmak istiyor bu da bizi gerçekten çok mutlu ediyor. Yazın gerçekleştirdiğimiz ziyarette yürüme problemi olan bir kardeşimle sohbet ettiğimde buradaki çalışmalara katılmaya başladığından bu yana açılmaya başladığını söylemişti. Bu çok büyük bir mutluluk. Kardeşlerimiz özenle yetiştiriyor bu ürünleri. Biz buradaki ürünlerimizi hiç ilaç kullanmadan üretiyoruz, sulama suyumuzun temizliğine de önem veriyoruz. Sertifikalı değil ama organik denilebilecek ürünler hepsi. Burada üretilen ürünler satılıyor ve gelirleri buradaki kardeşlerimize ve seralarımızda kullanılan tohumlara, malzemelere geri dönüyor.’’ ifadelerinde bulundu.