Tarımsal üretimde Covid-19’a geçit yok

21 September Monday, 2020
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarımsal üretimin sürdürülebilmesi için zorlu salgın koşullarında da her zaman sahada üreticinin yanında oldu.
Tarımsal üretimde Covid-19’a geçit yok Haber: Denizli İl Enformasyon

Ürün çeşitliliğiyle Türkiye’nin önemli tarımsal üretim merkezlerinden Denizli’de pandemi sürecinde de çiftçiler aralıksız çalışıp üretmeye devam ediyor.

Küresel salgın döneminde ekonomiler için kritik önemi olduğu bir kez daha kanıtlanan tarım sektörü, güvenli gıdanın da kilit noktası konumunda.

Bu sorumluluk ve bilinçle çalışan Tarım ve Orman personeli üretimin her aşamasında çiftçinin yanında sahada mesaisine devam ediyor.

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçilerin salgın sürecinde tarımsal üretim ve gıda zincirindeki bütün faaliyetlerini kesintisiz sürdürebilmeleri amacıyla gerekli tedbirleri aldı, bilgilendirme çalışmaları yürüttü.
Pek çok üründe hasadın tamamlandığı kentte meyve ve sebzenin kaliteli bir şekilde paketlenip nakliyesi sırasında da kontroller devam ediyor.

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya, Covid-19 pandemi sürecinde de her zaman çiftçilerin yanında olduklarını, sezonun bereketli geçmesi için her türlü tedbirin alındığını belirtti. İl ve ilçe müdürlüklerinde görevli uzman personelin yıl boyunca Covid-19 tedbirlerine uygun şekilde bitkisel ve hayvansal üretim yapan çiftçilerin her zaman yanında olduklarını vurgulayan Erkaya, halk sağlığını korumak amacıyla gıda denetimlerini de aralıksız sürdürdüklerini dile getirdi.
denizli tarım ve orman covid-19 tarımsal üretim denetim