Tarlada işçi belediyede başkan

30 April Tuesday, 2019
Zekiye Tekin Bilecik'in Pazaryeri ilçesinin belediye başkanı. Kadınların desteğiyle belediye başkanı oldu. Şimdi onlarla birlikte şerbetçiotu tarlasında çalışıyor. Hem başkanlık hem de işçilik yapan Tekinin hedefleri büyük.
Tarlada işçi belediyede başkan Bilecik'in Pazaryeri ilçesindeki tarlalarda kadınlar şerbetçi otu yetiştiriyor.

Ekim için tarlayı hazırlayan bu kadınlardan biri, aynı zamanda ilçenin belediye başkanı Zekiye Tekin.

Bağımsız olarak belediye başkanı seçilen Zekiye Tekin, Pazaryeri’nin tarımdan aldığı payı artırmak amacıyla mesaisi dışındaki zamanının bir bölümünü şalvar giyip tarlada çalışarak geçiriyor.

Tarlada omuz omuza çalıştığı kadınların desteğini her zaman aldığını söyleyen Tekin, kadınların erkeklerden daha cesur davrandıklarını dile getirdi.

Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünde eğitimine devam eden Tekin, mesai bitiminde şalvarını giyerek ilçenin değer gören ürünlerinin hasadında işçilerle çalışıyor.

Arazi sahipleri ve işçileri tek tek tanıyan, onlarla arkadaş gibi olan ve özellikle kadınların desteğini büyük ölçüde alan Tekin, hasat yorgunluğunu ise yine tarlada demlenen çayı uzun sohbetler eşliğinde içerek atıyor.

Kendi halinde bir çevresi olduğunu belirten Tekin, "Tarım ve hayvancılıkla uğraşan bir ilçede yaşamımızı sürdürüyoruz. Doğasının güzelliği ve insanlarının sıcakkanlı olmasıyla bilinen bir kent burası. Gurur duyuyorum, kendimi şanslı hissediyorum. Seçim sürecinde kadınların desteği çok fazlaydı. Gerçekten hiç çekinmeden büyük bir gayret sarf edip yanımda oldular. Erkeklerin de desteğini gördüm. İlk destekleyen kadınlar oldu, daha cesur davrandılar. Hiçbir şeyden korkmadılar. İlçenin tamamını tek tek tanırım, onlar da beni tanır." diye konuştu.

"En iyi yaptığım işler belediyecilik ve çiftçilik"

Belediye Başkanı Tekin, ilçede çok yönlü yetiştiricilik olduğuna dikkati çekti.

Yetiştirdikleri tarım ürünlerinin en önemlilerinden birinin şerbetçi otu olduğu bilgisini veren Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yatıştırıcılık özelliği olan bir ürün. Bizim dönemimizde bunu çok yönlü kullanmak amacıyla projelerimiz olacak. Şerbetçi otunun hasadında 6 metre direklerimiz var, altına kazık çakıyoruz. Tellerle bağlıyoruz toprağa, sabit olması açısından. 15-20 gün sonra dipler topraktan çıkıyor güneşi gördükçe. Dalları iplere sarkıyor. Temmuz ayında kozalar belirleniyor, ağustosta ise hasadı yapıyoruz. Tescilli Osmanlı boncuğu fasulyemiz var. Başlangıcından bitimine, hasadına kadar yetiştiriciliğini çok iyi bilirim."

Tekin, şalvar giyip tarlaya çalışmaya gitmeyi, çiftçiliği çok sevdiğini vurguladı.

En iyi yaptığı işlerden birinin belediyecilik, diğerinin çiftçilik olduğunu söyleyen Tekin, "Orak da biçerim, burçak da yolarım, hasat mevsimlerinde ürün de toplarım. Elle toplamak çok zevklidir. En güzel kısmı da yorgunluktan sonra o günün terini sıcak bir çay içerek atıyorsunuz. Böyle gidecek Allah nasip ederse, hep aynı olacağım." dedi.

Şerbetçi otu hasadında çalışan Cemile Erdağlı ise 15 yıldır bu işi yaptığını belirtti.

Tekin'le aynı zamanda komşu olduklarını söyleyen Erdağlı, "Arkasında destek olduk, başkan yaptık. Çok da memnunuz. Kadınlar çok destekledi. İnşallah çok güzel şeyler getirecek ilçemize." değerlendirmesinde bulundu.
 
bilecik pazaryeri şerbetçiotu zekiye tekin