Tarlalar fide desteğiyle yeşeriyor

03 August Thursday, 2023
Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesini hayata geçiren Tarım ve Orman Bakanlığı verdiği desteklerle de üretimin sürekliliğini sağlıyor. Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü de proje kapsamında üreticilere hıyar fidesi dağıtımı gerçekleştirdi.
Tarlalar fide desteğiyle yeşeriyor
Haber: Bursa İl Enformasyon 
Kamera: Orhan KAĞITÇI 
Fotoğraf: Muhsin ATAK


Destekler sürüyor, üretim artıyor, yatırım projeleri hayata geçiriliyor.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Orhangazi ilçesindeki fide dağıtım törenine ev sahipliği yaptı.

Tarım ve Orman Bakanlığının yürüttüğü Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesini (TAKEP) kapsamında üreticilere dağıtılan hıyar fideleriyle üretimin sürekliliğinin sağlanması amaçlanıyor.

İl Müdürü Hamit Aygül proje kapsamında verilen desteklerin Bursa’nın bitkisel üretimi potansiyelini artırdığını vurgulayarak; “Uygulanan proje ile amacımız gıdayı büyük pazarlara yakın mesafeden sağlamak, artan üretim maliyetleri nedeniyle üreticilerimize destek olmak, ekilmeyen veya ekilemeyecek alanların üretimini sürdürmek ve tüketiciye ürün arzını devam ettirmek.'' şeklinde konuştu.

Aygül verilen desteğin kapsamını şu sözlerle anlattı: “Bugün 28 üreticimize dağıtımını gerçekleştireceğimiz, toplam 500.040 adet hıyar fidesi ile 500 adet serayı yani yaklaşık 160 da alanı hıyar fideleri ile buluşturmuş ve üretime devam ettirmiş olacağız. Toplamda 1 milyon 838 bin 347TL olan proje tutarının 1 milyon 378 bin 761 TL'sini Bakanlık olarak üreticilerimize hibe olarak veriyoruz. TAKE Projesi kapsamında 2021 yılından itibaren ilçemiz genelinde bin 927 da alanda 106 üretici ile 5 adet proje (maviyemiş, arpa, marul, hıyar) 2 milyon 564 bin 496 TL devlet desteği ile uygulanmıştır.  Üreticilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.”

İl Müdürü Aygül, Orhangazi ilçesinin konumu sebebiyle, lojistik maliyetleri yönünden avantajlı bir konumda olduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından yaklaşık 500 bin adet hıyar fidesi üreticilere dağıtıldı. Yüzde 75 hibeyle dağıtılan fideler 500 serada toprakla buluşacak.

Orhangazi sebze halinde gerçekleşen fide dağıtım programına, Bursa İl Tarım Ve Orman Müdürü Hamit Aygül, Orhangazi Ziraat Odası Başkanı Dinçer Dimrit ve üreticiler katıldı.
bursa hıyar fide destek hibe atıl arazi sera takep tarım ve orman