TARSİM çiftçinin kara gün dostu

11 January Friday, 2019
Her türlü doğal afetten etkilenen çiftçilerin zararlarını en kısa sürede karşılamak için çalışan Tarım Sigortaları Havuzu, çiftçinin kara gün dostu olarak anılıyor. Ordu’da düzenlenen TARSİM bilgilendirme toplantısında da, fındık ve kivi üreticileri yaşanabilecek zirai don tehlikesine karşı tarım sigortası yaptırmaları konusunda uyarıldı.
TARSİM çiftçinin kara gün dostu Haber: Ordu İl Enformasyon

Çiftçinin kara gün dostu olan Tarım Sigortaları için yılının ilk tanıtım ve bilgilendirme toplantısı Ordu’da yapıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, zor şartlarda üretim yapan çiftçilerin emeklerinin bir anda yok olmaması için mutlaka sigorta yaptırmaları gerektiğinin altını çizdi.

Özellikle fındık üreticilerini uyaran Yılmaz, çiftçilerin fındık için 10 Mart, kivi için 22 Şubat tarihlerine kadar sigortalarını yaptırmaları gerektiğini hatırlattı.

TARSİM’in gerçek anlamda çiftçinin kara gün dostu olduğunu belirten Yılmaz, “Şu an Tarsim’den başka üreticinin zor gününde yanında olacak ve daha fazla destek verecek bir güvence yok.  Yakın zamanda ilimizde yaşadığımız bir sel felaketi oldu. Bu afette zarar görüp önceden tarım sigortası yaptıran üreticilerimiz bildirimde bulundular. Eksperlerimizin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde zararlar ortaya konuldu ve çiftçilerin hak etmiş olduğu bedeller kendilerine ödenerek zararları karşılanmış oldu. Zararı karşılanan üretici o sene ürünü kaybetti ama bir sonraki yıla üretim yapmak için gerekli olan geliri Tarsim’den sağlamış oldu. Ben üreticilerimizin kara gün dostu olan Tarsim’e daha çok üreticimizin tarım sigortası yaptırmasını bekliyorum.  Çünkü ben tarımı üstü açık fabrikaya benzetiyorum. Eğer bir afet olmazsa üretim o sene sıkıntısız gerçekleşiyor ama bir afet olduğu zaman bütün ürünlerimizi kaybetme riskiyle karşı karşıya kalıyoruz. Bu riskleri en aza indirmek adına üreticilerimizin sigortalarını yaptırmalarını bekliyor, özellikle ilimizin önemli tarımsal ürünlerinden olan fındık için 10 Mart, kivi için 22 Şubat tarihlerine kadar bu ürünlerini sigortalatmaları gerektiğini hatırlatmak istiyorum.” dedi.

Programda Tarım Sigortaları Giresun Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu da yaptığı sunumla yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi. 
 
ordu tarsim fındık kivi tarım sigorta