Tavuklar yem sözleşmesi desteği ile kurtarıldı

31 January Thursday, 2019
Adana'daki bir tavukçuluk firmasının konkordato ilan etmesinin ardından tesisteki hayvanların aç kaldığı haberleri üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri harekete geçti. Bakan Bekir Pakdemirli’nin sorunun çözüldüğünü açıklamasının ardından Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden de tavukçuluk firmasındaki kanatlı hayvanlara yem tedarikinin başladığı bildirildi.
Tavuklar yem sözleşmesi desteği ile kurtarıldı Konkordato ilan eden tavukçuluk firmasının tesislerinde aç kalma tehlikesi yaşayan civciv ve tavuklar yem sözleşmesi desteği ile kurtarıldı.
 
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yem sorununun çözüldüğünü söylemesinin ardından
Mersin Tarım ve Orman Müdürlüğü de, konkordato ilan eden tavukçuluk firmasındaki kanatlı hayvanlara yem tedarikinin başladığını bildirdi.
 
Müdürlükten yapılan açıklamada, firmanın, Adana ve Mersin'deki işletmelerinde bulunan yaklaşık   2 milyona yakın kanatlı hayvana, hukuki ve ticari nedenlerden dolayı bir süredir yem tedariki yapılamadığı anımsatıldı.
 
Sorunun çözülmesi için yoğun çaba harcandığı belirtilen açıklamada, "Bugün itibarıyla yeni firmalarla yapılan sözleşmeler doğrultusunda yemler işletmelere ulaşmıştır." ifadesi kullanıldı.
 
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli konuyla ilgili yaptığı konuşmada şunları söylemişti:

"Tabii ki gönül bunları görmek istemiyor ama serbest piyasa koşullarında yaşıyoruz. Bunu yaşarken de işte bir yandan bazı firmalar batıyor, bazı firmalar çıkıyor. Konkordato etmiş bir firmanın bu işte yem desteği sağlayamadığını gördük. Tarafımızca yapılan girişimlerden sonra yapılan protokollerle artık yem desteğinin sağlanacağını ve civcivlerimizin yaşayacağını öğrendik. Bu tabii ki hem beni hem bakanlığımız bürokratlarını ve kamuoyu vicdanını rahatlatan bir gelişme olmuştur."
 
adana tavuk konkordato yem sözleşmesi tarım ve orman bakanlığı