Tedavi edilen ‘Öksüz’ ve ‘Umut’ Bursa’ya uçtu

10 August Friday, 2018
Kars’ta yaralı halde bulunan ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekiplerince tedavileri yaptırılan yavru ayılar uçakla Bursa’ya gönderildi.
Tedavi edilen ‘Öksüz’ ve ‘Umut’ Bursa’ya uçtu Yaklaşık 1 ay önce Kars’ta Selim ilçesine bağlı Hasbey köyünde annesinden ayrıldığı için köpeklerin saldırısına uğrayan yavru boz ayılara Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri sahip çıktı.

13. Bölge Müdürlüğü Kars İl Şube Müdürlüğü ekiplerince tedavi için Kafkas Üniversitesi Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirilen yavru ayılar burada tedavi altına alındı.

Kafkas Üniversitesi Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr Metin Öğün ve ekibi tarafından tedavileri yapılan ‘Öksüz’ ve ‘Umut’ adı verilen iki yavru ayı 1 aylık süreçte sağlıklarına kavuştu.

İki yavru ayı Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Bursa 2. Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edilerek kargo uçağıyla Karacabey ova korusu ayı barınağına götürüldü.
 
yavru ayı Öksüz Umut Kars Bursa Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü