Tek tırnaklı hayvanlar kimliklendiriliyor

30 November Monday, 2020
Tarım ve Orman Bakanlığı ülke genelinde tek tırnaklı hayvanların kimliklendirilmesine yönelik çalışma başlattı.
Tek tırnaklı hayvanlar kimliklendiriliyor Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ülke genelinde tek tırnaklı hayvanların kimliklendirilmesine yönelik çalışma başlatıldı. Ordu'da yapılan çalışmalarda da rahvan yarış atlarına da çip takıldı.

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, çip takımı öncesinde hayvanların sağlık kontrolünden geçtiğini belirtti. Yılmaz, "Bu bizim kayıtlarımıza alınmak suretiyle veri tabanına işlenmektedir. Bu hayvanlara düzenlediğimiz kimlik belgesiyle hayvanların yıl içerisinde rahatlıkla hareket etmesine olanak sağlıyoruz." dedi.

Yılmaz, mikroçiple hayvanların veri tabanlarına kayıt edildiğini belirterek, şöyle konuştu: "Veri tabanında numarayı girdiğiniz anda o ata ait her türlü bilgiyi bulma şansınız var. Sahibi, hayvanın hastalık durumu, cinsiyeti gibi bilgileri bu sistemde rahatlıkla görebiliyoruz. Bu çipi nasıl okuyoruz. Bir el termali var, detektör misali o çipin takıldığı bölgeye tutulduğunda el termalinin üzerinde o hayvanın kimlik numarası okunmakta ve bu okunan numara sistemimizde kontrol edilmek suretiyle o hayvan hakkında bütün bilgilere ulaşılmaktadır."
tarım orman bakan ordu tek tırnak at eşek çip Kemal Yılmaz