Tekirdağ'a Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi…

21 January Thursday, 2021
Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Tarım Makinaları ve Teknolojileri Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi törenle açıldı.
Tekirdağ'a Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi… Tekirdağ üretim için önemli bir merkeze kavuştu. Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Tarım Makinaları ve Teknolojileri Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi törenle açıldı.

Törende konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım "Bugün dünya üzerinde 6 milyar nüfusun yaşadığı söyleniyor. Dünya toprak olarak büyümediğine göre 6 milyar nüfusun aynı toprakta beslenmesi gerekiyor. O zaman bize ne gerekiyor. Aynı büyüklükteki topraktan daha fazla ürün alma mecburiyeti ortaya çıkıyor. Bunun için teknoloji geliştirmemiz gerekiyor. Ar-Ge çalışmaları yapmamız gerekiyor. Burada yapılan çalışmalarda, Ar-Ge çalışmalarının çok küçük bir kısmı karınca kararınca teknolojiye katkıda bulunacak, buradaki üretime katkıda bulunacak ve gelecekte daha büyük teknolojilerin icat edilmesi, tarımda daha büyük teknolojilerin bulunabilmesine, tarımda üretimini artırılabilmesini temin edecek." dedi.

Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Mehmet Ali Kiracı, “İş gücü ve zaman tasarrufu bakımından sağladığı faydalar, avantajlar hepimizin malumudur. Tarımsal mekanizasyon giderek azalan tarımsal istihdamın adeta bir can simididir. Yüksek mekanizasyon düzeyi ise çok sayıda tarım aleti, makina kullanımından ibaret olmayıp doğru makinenin seçilmesi, doğru kullanılması, uygun kalibrasyonu iş ve enerji performanslarının yüksek olmasıyla anılır hale geldi. Merkezin ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Konuşmalardan sonra başta vali olmak üzere protokol üyeleri merkezde incelemelerde bulundu.
Tekirdağ tarım makine araştırma geliştirme