Tekirdağ'da buğday hasadı verimli başladı

05 July Monday, 2021
Tekirdağ’da biçerdöverler buğday hasadı için tarlalara girdi. Dekar başına 700-800 kilogramla son 50 yılın en yüksek verimini aldıklarını söyleyen üreticilerin yüzü gülüyor.
Tekirdağ'da buğday hasadı verimli başladı
Tekirdağ’da buğday hasadı yapılıyor. Üreticilerin yıl boyunca verdikleri emeklerinin karşılığını almak için başladığı hasadın 20 gün sürmesi bekleniyor.

Süleymanpaşa Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı, bu yıl buğdayda son 50 yılın en iyi veriminin alındığını söyledi. Yağışların tam zamanında görüldüğünü ifade eden Saygı, "Geçen yıla göre bu yıl verimler çok daha güzel. Yağmurlar çiftçinin istediği miktarda yağınca ürünlerin verimi de güzel oldu. Yıllardır çiftçilik yapıyorum bu yıl olduğu kadar yüksek verim görmedim. Dekar başına 700-800 kilogram ürün alınıyor. Bu yıl buğday üreticinin yüzünü güldürüyor. Üreticiler emeklerinin karşılığını alacak." dedi.

Bölgede çiftçilik yapan Metin Arabacı da 600 dekar alanda buğday hasadı yapacağını dile getirdi. Trakya'da bu yıl yağışların iyi olmasından dolayı yüksek verim beklediklerini anlatan Arabacı, "Anadolu bu yıl kurak olduğu için bizim kadar yüksek verim alamıyor. Biz arpada, buğdayda ve kanolada son yılların en verimli sezonunu yaşıyoruz. Buğday da verimler 700 kilogramdan aşağı düşmüyor." diye konuştu.
Trakya buğday hasat biçerdöver verim