Tekirdağ Kiraz Festivali coşkuyla kutlandı

12 June Monday, 2023
57. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali çeşitli etkinliklerle kutlandı. “En İyi Kiraz” ve “En İyi Kiraz Bahçesi” yarışmalarının düzenlendiği festivalde renkli görüntüler oluştu. Jüri üyeleri, ürünleri; tarla bakımı, yetiştirme, toplama ve tat kriterlerine göre değerlendirdi. Yarışma birincileri 15 bin lira ile ödüllendirildi.
Tekirdağ Kiraz Festivali coşkuyla kutlandı
Bu yıl 57.si düzenlenen Tekirdağ Kiraz Festivali coşkuyla kutlandı.

Süleymanpaşa Belediyesince düzenlenen festivalde 11 üretici, yıl boyunca emek verdikleri Tekirdağ kirazıyla dereceye girmek için yarıştı.

"En İyi Kiraz" ve "En İyi Kiraz Bahçesi" başlıklı iki yarışmada jüri üyeleri, ürünleri tarla bakımı, yetiştirme, toplama ve tat kriterlerine göre değerlendirdi.

Değerlendirme sonucu "En İyi Kiraz" kategorisinde Eşref Meral, "En İyi Kiraz Bahçesi" kategorisinde de Vedat Ataç birinci oldu.

Yarışmanın birincileri 15 bin lira ile ödüllendirildi, diğer katılımcılara da çeşitli armağanlar takdim edildi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Rumeli İskelesinde düzenlenen etkinlikte, yıl boyunca emek verip kiraz yetiştiren üreticilere teşekkür etti.

Bu yıl 367 ton kiraz üretimi yapıldığını belirten Yüksel, Süleymanpaşa Belediyesine ait 2 bahçede her çeşit kirazın yetiştiği gösterebilmek adına "Kiraz Müzesi" oluşturmak istediklerini kaydetti.

İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal da bu tür etkinliklerin kirazın tanıtımı ve üreticilerin teşvik edilmesi için çok anlamlı olduğunu dile getirdi.
tarım orman tekirdağ kiraz festival