Tıbbi ve aromatik bitkiler gelir kaynağı olacak

26 January Tuesday, 2021
Muğla'da Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen "Tıbbi Aromatik Bitkilerin Yetiştiriciliği Projesi" kapsamında üreticilere 300 bin fide ücretsiz dağıtıldı.
Tıbbi ve aromatik bitkiler gelir kaynağı olacak Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Tıbbi Aromatik Bitkilerin Yetiştiriciliği Projesini törenle hayata geçirdi.

Proje kapsamında Anadolu adaçayı, tıbbi adaçayı, İstanbul kekiği ve İzmir bilye kekiğinin yer aldığı toplam 300 bin fide ücretsiz dağıtıldı.

Törende konuşan Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla'nın endemik bitki cenneti konumunda olduğunu kaydetti. Ekonomik getirisi ve küresel olarak artan talebin göz önüne alındığında tıbbi ve aromatik bitkilerin öneminin her geçen gün arttığına dikkati çeken Tavlı, ticaret hacminin büyümesi ve talebin artmasıyla söz konusu bitkilerin üretim olanaklarının arttırılmasına yönelik çalışmaların hızlandığını dile getirdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Ercan Türktemel, projenin ülke geneline yayılacağını belirtti. “Bu bitkilerin topraktaki ekiminden rafa gelinceye kadar olan sürecinde Bakanlık olarak Muğla'yı pilot il yaptık. Muğla, endemik bitki türleri, doğal yapısı özelliğiyle bizim öncü ilimiz oldu. Biz buradaki başarıyı ülke genelinde uygulayacağız." diye konuştu. Türktemel, bundan sonraki amaçlarının gen kaynaklarını koruyarak iç ve dış pazarda kaliteli ve verimli ürün üretmek olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından yetiştirilen fideler üreticilere dağıtıldı. Protokol üyeleri, projenin hazırlanıp uygulamasında emeği geçenlere plaket verdi.
muğla tıbbi aromatik bitki