TMO buğday ve arpa alımlarına başladı

20 July Wednesday, 2022
Toprak Mahsulleri Ofisi Türkiye’nin farklı bölgelerinde hububat alımına başladı. Genel Müdür Ahmet Güldal, Türkiye'de hububat hasadının 2-3 hafta gecikmeli başlamasına rağmen yağışın olumlu seyretmesinden dolayı verim ve kalitenin yüksek olduğunu söyledi.
TMO buğday ve arpa alımlarına başladı Hububat alımları başladı. Yüksek rekolteyle hasatta yüzü gülen çiftçiler ofisin hububat alımından da memnun ayrılıyor.

Binbir emekle yetiştirilip hasat edilen buğday ve arpa alım merkezlerinin yolunu tuttu.
Buğdayın tonuna 7 bin 450, arpanın tonunaysa 6 bin 200 lira ödeme alan çiftçiler Toprak Mahsulleri Ofisinden içleri rahat ayrılıyor.

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal, bu yıl yoğun bir alım gerçekleştirildiğini belirtti.

Bundan sonraki yıllarda buğday ekiminin artması ve üreticilerin hububata yönelmelerini beklediklerini dile getiren Güldal, "TMO olarak kendi üreticimizden aldığımız ürünlerle stoklarımızı doldurmayı ve 2022-2023 tüketim döneminde yurt içi kaynaklarımızı kullanmayı hedefliyoruz. Hasat bu yıl 2-3 hafta gecikmesine rağmen yağış rejiminin olumlu seyretmesinden dolayı verim ve kalite çok yüksek. Bereketli ve iyi gidiyor şükür. Haliyle Türkiye'de beklenen rekolte büyük oranda gerçekleşecek. Bu anlamda hububat özelinde verimli ve bereketli bir sene yaşıyoruz. Buradan tüm üreticilerimize kazançlarının bereketli, ürünlerinin bol olmasını diliyorum." dedi.

Türkiye'nin önümüzdeki dönemde hububat anlamında sıkıntı yaşamasını ön görmediklerine işaret eden Güldal, "Türkiye'nin kendisine yeten miktarda üretimi söz konusu olacaktır. Ama Türkiye önemli bir ihracat ülkesidir, tarımsal ihracat ülkesidir. Bu anlamda mamul maddeler içerisinde devletimizin mekanizmaları ona müsaittir, ona göre ayarlanmıştır." değerlendirmesinde bulundu.
Ankara’nın Çubuk ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) hububat alımına başladı.
Hububatlarını ofisin alım merkezine getiren çiftçilerden Ahmet Yavuz “Güzel bir fiyat verdiler” ifadelerini kullandı.

Anız yangınları ile ilgili de uyarılarda bulunan Çubuk Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle de, bu yöntemin hem toprağı hem de topraktaki canlıları yok eden tehlikeli bir uygulama olduğunu vurguladı.

Sinop’un Boyabat ilçesinde de Toprak Mahsulleri Ofisi çiftçilerden çeltik dışında buğday ve arpa alımlarına başladı.

Yaklaşık 600 ton olması beklenen hububat alımı Temmuz ayı sonuna kadar devam edecek.  
tmo hububat buğday arpa alım fiyat hasat rekolte tarım