TMO fındık alımına başladı

23 August Tuesday, 2022
Toprak Mahsulleri Ofisi 11 noktadan fındık alımına başladı.
TMO fındık alımına başladı Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) fındık alımına başladı.

İnternet sitesi, telefon ya da başvuru noktalarından TMO’dan önceden randevu alan üreticiler, şimdilik 11 alım noktasında ürünlerini teslim ediyor.

Samsun Çarşamba Şeker Fabrikası'nda düzenlenen TMO 2022 Yılı Kabuklu Fındık Alım Dönemi Açılış Töreninde konuşan TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal üreticiyi desteklediklerini söyledi.

TMO'nun 10 yıldır fındık alımı yaptığını ve bu yılda depo kapasitelerini artırdıklarını dile getiren Güldal, şunları kaydetti: "2022 tarımsal üretim dönemi bereketli geçiyor. Toprak Mahsulleri Ofislerini geziyorum. Alım görevlilerimiz sıkı bir şekilde çalışıyor. TMO olarak fındıkta 10 senedir görev alıyoruz. 10 yıldır fındık alan kurumun tecrübesi de artmıştır. 2022 yılının fındık alım kampanyasının başladığı bugünlerde depolama kapasitemize de takviye yaptık. Yine aynı şekilde randevulu sistem ile alıma devam edeceğiz. Üyelerimizin randevularına uyması bizim için önemli. Üreticilerimizden kurutma hassasiyetini çok yükseğe çıkarmalarını istiyoruz. Geçen yıl tam kurumayan fındıkları geri göndermiştik. Bu yıl havalar sıcak gidiyor. Yüzde 6 olan rutubet oranını bu sene yüzde 6 buçuğa çıkardık. Üreticilerimiz geri gitmesin diye. Bugün itibarıyla 11 nokta fındık alımına başladık. Ama 10 gün sonra 50 noktaya ulaşacak."

Üreticiler TMO'nun devrede olmasından memnun. Ordu'da TMO'ya fındık getiren üreticilerden Ali Demir ise TMO'nun geçen yıllarda olduğu gibi bu sezon da devreye alınması karşısında çok memnun olduklarını söyledi. İlk defa bu rakamlarda fındık fiyatının açıklandığını aktaran Demir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve emeği geçenlere teşekkür etti. Demir, bu süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, üreticinin yanında olduğunu belirterek, "Fındığı çok olanlar bu fiyata seviniyor. Bana göre fiyat çok güzel." dedi.

Aydın Yüksel de "TMO'nun fındık alımı yapmasına çok sevindik. Eğer TMO fındık alımı yapmasa serbest piyasada fiyat çok düşük kalırdı. Burada mağdur olan da bizler olurduk." diye konuştu.
fındık ordu giresun samsun düzce tmo toprak mahsulleri ofisi tarım orman alım