TMO fiyatları hasat öncesi belirleyecek

17 May Friday, 2019
Toprak Mahsulleri Ofisi TMO hububat gibi görev alanındaki tüm ürünlerde müdahale alım fiyatlarını hasat dönemi öncesinde belirleyecek. Hedef, piyasada dalgalanmalar yaşanmaması için üretici, sanayici ve tüketiciyi olumsuz etkileyecek tüm faktörleri ortadan kaldırmak.
TMO fiyatları hasat öncesi belirleyecek Toprak Mahsulleri Ofisi TMO hububat gibi görev alanındaki tüm ürünlerde müdahale alım fiyatlarını hasat dönemi öncesinde belirleyecek.

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal tarafından yapılan açıklamada “Piyasada dalgalanmalar yaşanmaması için üretici, sanayici ve tüketiciyi olumsuz etkileyecek tüm faktörleri ortadan kaldırmak istiyoruz.” dendi.

Açıklamada ayrıca “Tüm ürünlerde maliyetleri, iç ve dış piyasa fiyatlarını, enflasyon ve rekolte durumunu dikkate alarak üreticiyi tarım yapmaya teşvik edecek, tüketiciyi olumsuz etkilemeyecek fiyat senaryosunu hazırlayacağız. TMO, bundan sonra bütün ürünlerde bu hazırlığı sürdürecek." ifadelerini kullandı.

2020-2021 hububat üretim sezonunda 20 milyon ton rekolte hedeflendiğini belirten Güldal “Güldal, geçen yıl ürün alımında yaşanan sorunları bu yıl üreticilere yansıtmayacağız. Ofisin, ihtiyaç olan her yerde hububat alımına devam edeceğini ve sorun yaşanan yerlerde de hızlıca devreye girip bunu telafi edecek.” vurgusunu yaptı.
 
toprak mahsulleri ofisi tmo hububat alım