TMO Muş’ta hububat alımına başladı

27 July Friday, 2018
Toprak Mahsulleri Ofisi Muş’ta hububat alımına başladı. Randevu sistemiyle alımda bir kargaşa yaşanmazken üreticiler mahsulden oldukça memnun.
TMO Muş’ta hububat alımına başladı Muş
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Muş Şubesi hububat alımına başladı. Muş merkez, Bulanık ve Malazgirt'te 16 Temmuz’dan itibaren hububat alımına başlayan Toprak Mahsulleri Ofisi, hububatın tonunu 870 ile bin 50 TL arasındaki fiyatla alırken, ürünün kalitesine göre bu fiyat bin 90 TL'ye kadar çıkabiliyor. Üreticiler randevu sistemiyle belirlenen saatte gelerek bir kargaşa olmadan ürününü kolayca teslim ediyor.  TMO'ya teslim edilen mahsuller de teknolojinin geliştirdiği sistemlerle alınıyor. Bu yıl içerisinde yağışların fazla olmasının verime olumlu yansıması ise çiftçilerin yüzünü güldürüyor.
“Çiftçi Kazandı mı Türkiye'miz Kazanacak”
Randevu saatinde ürününü teslim eden üretici Kemal Akalın da sistemden memnun olduğunu belirterek “Çiftçi kazandı mı Türkiye'miz kazanacak, Türkiye'miz kazandığı zaman dünyada tarih yazacak duruma geleceğiz. İnşallah gübre ve mazotta da devletimiz bize destek olurlar. Bu kadar ürünümüze karşılık emeğimizin karşılığını almış oluruz. Şu anda Toprak Mahsulleri Ofisine buğdayımızı teslim ettik. 10 gün içerisinde bize ödeme yapılacak. Başfiyat üzerinden hemen hemen ürünlerimizi teslim ettik. Yağmurun bol olması nedeniyle buğday tohumluğumuzun da sertifikalı olması nedeniyle güzel bir ürün elde ettik. İnşallah bundan sonra da sürekli buğdaylarımızı güzel bir şekilde alırız ve bereket içerisinde de yeriz. Geçen yıla oranla hemen hemen yüzde 80 bir artış oldu.” dedi.
 
Muş hububat buğday arpa TMO