TMO’nun patates alımı üreticiye can suyu oldu

21 April Wednesday, 2021
TMO’nun çiftçinin elinde kalan patatesleri alması, Ahlatlı üreticilere adeta can suyu oldu.
TMO’nun patates alımı üreticiye can suyu oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Toprak Mahsulleri Ofisi TMO tarafından üreticinin elinde kalan patateslerin alımı sürüyor.

Alımın yapıldığı illerden olan ve ülkenin patates üretiminin yüzde onunun gerçekleştirildiği Bitlis Ahlat’ta da alımlar yapılıyor.

İl protokolü ile birlikte Ahlat’taki patates depolarında incelemelerde bulunan Bitlis Milletvekili Vahit Kiler alımların devam edeceğini belirtti. “Soğanları da ellerinde olan vardı. Edirne’de çeltiği de içine katarak çiftçiye can suyu sağlama amacıyla başlattık. Çiftçinin emeğini almasını hem de milyonlarca fakir aileye gıda yardımı olmak üzere proje gelişti. Bunda hem üreten hem de tüketen memnun kaldı. Çünkü evlerine Ramazan ayında gıda girdi. Dolaysıyla bugün gelip burada çiftçimizin gülen yüzünü görmek istedik. Sevkiyatların gidişatını inceledik. Bir aksaklık olup olmadığını yerinde görmek istedik. Şu an Türkiye’de sevkiyatlar içinde Ahlat birince sırada. Günlük yaklaşık 50 kamyon sevkiyat yapıyoruz. Büyük üretimi olan illerde daha bu sevkiyata ulaşamadılar. Orda da çok iyi bir çalışma var. Bu gidişle günlük bin ton civarında ürün gönderiyoruz. Ramazan sonuna kadar elimizdeki tüm ürünlerin sevkiyatını yapmış olacağız. İki türlü memleketimiz kazanacak. Milletin malı millete gidecek. Yaklaşık 30 bin ton vardı. Şu an 20 bin ton elimizde kaldı. Ramazan ayının sonuna kadar bunu bitirmiş olacağız” dedi.
bitlis ahlat patates tmo alım soğan