Trabzon hurması Adıyaman’ın gözdesi

25 November Wednesday, 2020
Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde üreticilerin önemli geçim kaynağı Trabzon Hurması’nda hasat telaşı sürüyor.
Trabzon hurması Adıyaman’ın gözdesi Haber: Adıyaman İl Enformasyon

Adıyamanlı üreticilerin önemli geçim kaynaklarından olan Trabzon Hurmasında bereketli bir sezon yaşanıyor. Bahçelerden bu yıl dekar başına 3 ton ürün bekliyor.

Gölbaşı ilçesinde devam eden hasada Adıyaman İl Tarım ve Orman Müdürü Nurettin Kıyas, Gölbaşı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Erdal Yılmaz, köy muhtarları ve önder çiftçiler katıldı.

Üreticilerle birlikte hurma hasadı yapan İl Müdürü Nurettin Kıyas, “İl ve ilçe müdürlüğü olarak teknik elemanları gözetiminde kullanılan feromon tuzaklarla Trabzon Hurmasında bu üretim sezonunda verimde yaklaşık olarak yüzde 10-15 oranında artış sağlandı. Müdürlük olarak 34 bin adet hurma fidanı dağıtarak mevcutta bulunan yaklaşık 2 bin dekar Trabzon hurması alanını 3 bin 500 dekara çıkartacağız. Ayrıca bölgeye Trabzon Hurmasının sofralık tüketiminin yanında kurutmalık olarak da tüketilmesini sağlamak amacıyla Gölbaşı Meyve Kurutma ve Paketleme Tesisi Projesini hayata geçireceğiz.” dedi.

Meyveciliğe projeli yatırımlar

 Adıyaman’da meyveciliğe yapılan önemli yatırımlardan biri de ceviz bahçesi projesi.

Binlerce fidanın toprakla buluştuğu kapama ceviz bahçeleri ile Çatalağaç köyünde çiftçilere yeni gelir kapısı sağlanması amaçlanıyor.

Gölbaşı’nda yürütülen proje hakkında bilgi veren İlçe Tarım ve Orman Müdürü Erdal Yılmaz, projenin iki etap halinde, 22 çiftçinin toplamda 255 dekar arazisinde uygulandığını söyledi. Çalışma kapsamında 4 bin 400 adet ceviz fidanının toprakla buluşturulduğu belirten Yılmaz, meyvecilik üzerine yatırımların devam edeceğini sözlerine ekledi.
adıyaman trabzon hurması hasat ceviz tarım ve orman Nurettin Kıyas