Trakya’nın akarsularına balık takviyesi

02 June Wednesday, 2021
Edirne İpsala Su Ürünleri İstasyonu'nda yavru balık üretimi devam ediyor. Üretilen balıklar iç sulara bırakılıyor.
Trakya’nın akarsularına balık takviyesi Edirne İpsala Su Ürünleri İstasyonu Trakya’nın akarsuları için yavru balık yetiştiriyor.
Edirne'de, yılda 5 milyon yavru balık üretiminin gerçekleştiği tesiste Edirne Valisi Ekrem Canalp'in katılımıyla balık sağımı gerçekleştirildi.

Balık üretimi ve anaç balık havuzlarını inceleyen Vali Canalp “Ticari balıkçılığa önemli katkı yapılıyor. Belli büyüklükteki göl ve barajlara bu balıkları saldığımızda, belli zaman aralıklarında yapılan küçük çaplı balıkçılıkla belli bir protein ihtiyacını karşılayacak bir gıda olarak pazarda yerini alabiliyor." dedi.

Tesiste üretilen balıkların yerel ekonomi açısından son derece kıymetli olduğunu vurgulayan Canalp, "Bu tesis sadece Edirne'nin iç sularına değil aynı zamanda bölgesel olarak bütün Trakya'ya hizmet edecek bir tesistir. İhtiyaç duyulan gölet ve barajlara, derelere balık takviyesi yapmak suretiyle ekolojik hayatın sürdürülebildiğine de katkı sağlamış olacağız." ifadelerini kullandı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Bayazıt, balık üretim sürecine değindi. "Tesisimizde tam üretim kapasitesinde yılda 5 milyon yavru balık üretimi yapılabilmektedir. Yavru balıklar 2-3 aylık bir periyotta, 4-6 santimetre boya getirilmekte ve bundan sonra da Trakya'da, ihtiyaç duyulması halinde Marmara Bölgesi'ndeki göletlere ve iç sulara balıklandırma çalışmaları kapsamında, sevkiyatı yapılacaktır." Diye konuştu.
edirne balık üretim tesisi