Tunceli’de genç üreticilere düve desteği

19 November Monday, 2018
Tunceli’de Genç Çiftçi projesi ile hibe desteği almaya hak kazanan üreticilere 400 düve teslim edildi.
Tunceli’de genç üreticilere düve desteği Tarım ve Orman Bakanlığı yurdun dört bir yanında genç üreticilere destek olmayı sürdürüyor. Büyükbaş hayvanlar hibe olarak üreticilere teslim ediliyor.

Son hibe desteği de Tunceli’nde yapıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde genç çiftçilere yönelik destekle ilgili tören düzenlendi. Törende hibe desteği almaya hak kazanan başvuru sahibi çiftçilere büyükbaş hayvanları teslim edildi.

Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, “Tarım ve Orman Bakanlığımızın Tunceli’ de genç çiftçilerimize destekleri devam ediyor. Bugün de çiftçilerimize 400 büyükbaş düve dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Tunceli’ deki genç çiftçilerimiz çok başarılı. İl Tarım Müdürlüğümüzün de önemli çalışmaları var. Bakanlığımızın da Tunceli’mize vermiş olduğu büyük önem var. 2018 yılında genç çiftçilerimize 5 milyon TL destek sağlandı. Bugün toplamda 400 büyükbaş düveyi 80 çiftçi ailemize 5’er tane veriyoruz. Bu projenin toplam maliyeti 2 milyon TL. Projenin Tunceli’mize, çiftçilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Desteklerinden dolayı başta Tarım ve Orman Bakanımız olmak tüm emeği geçenlere Tuncelili çiftçilerimiz adına teşekkür ediyoruz.” dedi.

Hayvanlarını teslim alan üreticiler de mutluluklarını dile getirdi.
 
genç üretici tunceli destek