Türkiye'den Tunus’a tarımsal ekipman desteği

05 June Tuesday, 2018
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Tunus tarımına katkı vermek amacıyla tarla bitkileri laboratuvarına ekipman desteği sağladı.
Türkiye'den Tunus’a tarımsal ekipman desteği Tunus tarımına Türkiye’den destek.  Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Tunus tarımına katkı vermek amacıyla Tunus Ulusal Tarım Araştırmaları Kurumu'na (INRAT) bağlı tarla bitkileri laboratuvarına ekipman desteği sağladı.

Başkentteki INRAT'ın merkezinde gerçekleştirilen teslim törenine, TİKA Tunus Koordinatör Vekili Seher Demiryürek, Tarım Bakanlığı Tarımsal Araştırma ve Yüksek Öğrenim Enstitüsü (IRESA) Başkanı İlyas Hamza, INRAT Müdürü Buzid Nasravi'nin yanı sıra laboratuvar araştırmacıları ve öğrenciler katıldı.

TİKA Tunus Koordinatör Vekili Seher Demiryürek, Tunus'ta tarım sektörünün önemli istihdam kaynakları arasında yer aldığını belirterek, TİKA'nın Tunus tarımına ve çiftçisine destek vermek amacıyla tarım araştırmaları laboratuvar destek projesi gerçekleştirdiğini söyledi.

Tarım araştırmaları laboratuvarında Tunus çiftçileri için tahıl, bakliyat ve endüstriyel bitkilerin daha kaliteli tohumlarının üretileceğini kaydeden Demiryürek, DNA seviyesinde patojenlerle mücadele edebilecek tohumun üretilmesi için ileri teknoloji cihazlarının yanı sıra pipet, şırınga, tüp, eldiven gibi çeşitli laboratuvar malzemelerinin sağlandığını aktardı.

INRAT Müdürü Buzid Nasravi de TİKA'nın desteğiyle gerçekleşen bu proje neticesinde, laboratuvar ortamında üretilecek tohumlar ile Tunuslu çiftçilerin daha verimli ürünler almasına imkân sağlanacağını dile getirdi.
 
TİKA Tunus tarım ekipman INRAT