Türkiye’nin ilklerinden bir kadın hikayesi

08 March Monday, 2021
Sakarya'nın Geyve ilçesinde ormanlık alanlarda ağaç keserek geçimini sağlayan 50 yaşındaki Türkiye'nin ilk sertifikalı kadın orman üretim işçisi Nilgün Şirin, bir yandan ev işlerine koşturuyor bir yandan da inek ve koyunlarının bakımını yapıyor.
Türkiye’nin ilklerinden bir kadın hikayesi Sakarya’da 13 yıl önce eşinin yanına giderek orman işçiliğini öğrenen 50 yaşındaki Nilgün Şirin Türkiye’nin ilkelerinden oldu. Eşiyle birlikte geç saatlere kadar Geyve ilçesindeki ormanlık alanlarda mesai yapan Şirin, iki yıl önce yapılanan yeterlilik sınavını geçerek, sertifikalı kadın orman üretim işçisi olmayı başardı.

Sabahın erken saatlerinde kahvaltı yapıp ormana gittiğini aktaran Şirin, "Geç vakitlere kadar çalışıyoruz ama işten hiç yorulmuyorum. İşimi zevkle yapıyorum. İşimle ve kendimle gurur duyuyorum. Çünkü bu işi herkes yapamaz ama ben zevkle yapıyorum." dedi.

Türkiye'nin ilk "sertifikalı kadın orman üretim işçisi" olmanın gururunu yaşadığını ifade eden Şirin, “Kendi paramı kendim kazanıyorum. Bununla da gurur duyuyorum. Kimseden para istemiyorum. En azından kendi kazandığım parayı harcıyorum.” ifadelerini kullandı.

Bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Şirin, "Evde boş oturmasınlar yapabildikleri kadar kendi imkanlarıyla çalışsınlar, kendi paralarını kendileri kazansın. Ormandan gelince ek olarak evde de çalışıyorum. İneklerim, koyunlarım var, onlara da bakıyorum. Yine de yorulmuyorum. 2 saat dinlenince tekrar çalışmak istiyorum, işimi o kadar çok seviyorum.” şeklinde konuştu.
tarım orman türkiye ilk kadın işçi sakarya