Türkiye ormancılık sektörü Ankara’da buluştu.

12 June Wednesday, 2019
Türkiye ormancılık sektörünün kalbi Ankara’da attı. Sektör buluşmasının açılışını Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptı.
Türkiye ormancılık sektörü Ankara’da buluştu. Türkiye ormancılık sektörü Ankara’da buluştu.
Buluşmada orman köylüleri, orman sanayisi temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları bir araya geldi.
Sektör buluşmasının açılışını Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptı. Bakan Pakdemirli, sözlerine sektör buluşmanın önemine değinerek başladı. Bakan Pakdemirli, “Maksadımız ormanların ve ormancılık sektörünün geliştirilmesi. Bu sektörün geliştirilmesi ormancılık sektörünün önemini bilmekten geçer. Hepimizin bildiği bir şey var ki orman basit bir ağaç topluluğu tanımından daha çok şey kapsar. Orman yalnız kapının eşiği, çocuğun beşiği, unun eleği, ninenin değneği, mezarının tabutu değildir” dedi.
Pakdemirli, buluşmada orman köylülerinin, sanayi temsilcilerinin ve sivil toplum kuruluşlarının bulunduğunu hatırlattı. Pakdemirli buluşmadan beklentisini bir sıçrama ve sürdürülebilir ilerleme sağlamak olarak tanımladı.
Ormanın başlı başına bir ekosistem olduğunu söyleyen Bakan Pakdemirli, ormanın önemini ve bu alanda yapılan çalışmaları anlattı.  
“Bozuk orman alanları önceliğimiz”
Bakan Pakdemirli öncelikle bozuk orman alanlarının rerabilite edileceğini vurguladı. Bu sayede ülke ekonomisine önemli bir ek gelir sağlanacağını kaydetti.
Sektör buluşmasında yaptığı açılış konuşmasını Bakan Pakdemirli bir müjde ile tamamladı. Mevcut desteklere ek olarak orman köylüleri için yeni destek ve hibelerin müjdesini verdi.
Toplantıda konuşan Tarım ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç, ülkenin her karışında Orman Genel Müdürlüğünün büyük emeği olduğunu belirtti.
Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey ise ormancılık alanında yapılan çalışmaları anlattı ve buluşmanın gelecek yıl uluslararası düzeyde yapılmasını hedeflediklerini kaydetti.
Toplantı fotoğraf ve slogan yarışması ödül töreni ile son buldu.
16 Haziran’a kadar sürecek sektör buluşması kapsamında paneller gerçekleştirilecek, kültürel etkinlikler ve konserler düzenlenecek. Ormancılık sektörünün sorunları ve çözüm önerileri değerlendirilecek.
 
orman sektör buluşma torseb hibe müjde destek