TÜRKİYEM-BİR Genel Kurul yaptı

11 April Thursday, 2019
Türkiye Yem Sanayicileri Birliği’nin 36. Olağan Genel Kurulu’nda, Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç, Türkiye’nin ihracat verilerini değerlendirdi. Kılıç "Gelmiş olduğumuz mesafe çok iyi. Yem sanayisinde iyi bir üretim kapasitesine ulaşmış durumdayız." dedi.
TÜRKİYEM-BİR Genel Kurul yaptı Türkiye Yem Sanayicileri Birliğinin (TÜRKİYEM-BİR) 36. Olağan Genel Kurulu, Sheraton Ankara Oteli'nde yapıldı.

Kurula TÜRKİYEM-BİR Başkanı Ülkü Karakuş’un yanı sıra Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal da katıldı.

Yunus Kılıç: “Yumurta ve beyaz et ihraç ediyoruz. Bunların hepsinin geçtiği yer yem sanayicilerinin tezgahı. Gelmiş olduğumuz mesafe çok iyi. Yem sanayisinde iyi bir üretim kapasitesine ulaşmış durumdayız." diye konuştu.

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal da "Sektörün temsilcileriyle istişare yaparak alacağımız tedbirleri buna göre belirliyoruz. Amacımız ülkemizde piyasa regülasyonu yapmak, enflasyonu engellemek ve nüfusumuzun gıdaya daha ucuza erişimini sağlamak." değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKİYEM-BİR Başkanı Ülkü Karakuş ise  "Türkiye geçen yıl yem üretiminde 25 milyon ton ile AB ülkeleri arasında birinci sıraya yükseldi. Türkiye yem üretiminde AB'de bir numara oldu, dünyada da 7. sırada ve ilk 5'e girmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi.
 
türkiye yem sanayici balık besi hayvan