Turna balığı sezonu açıldı

06 April Tuesday, 2021
Bursa’nın göl ve göletlerinde balıkçıların çokça avladığı turna balığı av sezonu açıldı. Balığın üreme döneminde avcılığı yasak olan turna balığı Bursalı balıkçılar için önemli bir ürün. İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül’ün de katıldığı törende av sezonu dualarla açıldı. İlk avlanan balıklar tezgahlarda yerini aldı.
Turna balığı sezonu açıldı  
Haber: Bursa İl Enformasyon
Kamera: Bilgin ÇALIŞKAN
Fotoğraf: Orhan KAĞITÇI
 
Yasak bitti, balıkçılar turna balığı için vira bismillah dedi.

Bursa’da göl ve göletlerde uygulanan turna balığı av yasağı sona erdi. Balığın üreme dönemi olan 15 Aralık 2020-31 Mart tarihleri arasında balığa çıkamayan balıkçılar yasağın kalkmasıyla ağlarını tatlı sulara bıraktı.

Av sezonu Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül’ün katıldığı törenle açıldı.

Balıkçı barınaklarında incelemelerde bulunan İl Müdürü Aygül, balıkçıların çalışma şartlarını iyileştirmek için gereken tüm gayretin gösterildiğini belirtti. Balıkçılara güzel bir av sezonu dileyen Aygül, turna balığının Ulubat Gölü’yle özdeşleştiğini dile getirdi.
Törene Şube ve İlçe Müdürleri, Gölyazı Su Ürünleri Kooperatif Başkanı ve çok sayıda balıkçı katıldı. Dualarla Ulubat Gölü’ne açılan Gölyazılı balıkçıların tuttuğu ilk turna balıkları mezatta satıldı, tezgahlardaki ve sofralardaki yerini aldı.
bursa turna balığı av sezonu av yasağı tarım ve orman