Üniversite öğrencisi genç 300 koyuna çobanlık yapıyor

04 January Friday, 2019
Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde önlisans mezunu olan ve halen üniversite eğitimine devam eden Duran Bircan, ailesiyle beraber besledikleri 300 koyuna çobanlık yapıyor.
Üniversite öğrencisi genç 300 koyuna çobanlık yapıyor Duran Bircan, 2016 yılında önlisans mezunu oldu. Üniversiteden sonra açık öğretim üniversitesi adalet bölümünü kazanan Bircan şimdilerde hem okuyor hem de başka bir iş yapıyor. Bircan, Kayseri Yahyalı’da Ailesiyle beraber beslediği 300 koyuna çobanlık yapıyor.

Bircan “2014 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesini kazandım. Üniversiteyi kazandıktan sonra Sivas’a gittim. Orada 2 yıl okudum ve okuldan sonra tekrar memleketime geldim. Buraya geldikten sonra küçükbaş hayvancılıkla uğraşmaya karar verdik. Bu işi daha kapsamlı yapmak için düşünürken, 300 koyun projesini duyduk. İlçe tarım ve orman müdürlüğüne giderek başvuru yaptık. Başvurusu kabul edilen 2 kişiden 1’i ben oldum. Daha sonra giderek mallarımızı seçtik. Şuan da 193 olan koyun sayımızı 300’e tamamladık. Küçükbaş hayvancılık bizim ata mesleğimizdir. O yüzden bu işi yapmaya karar verdim. Şuanda bu işi yapıyorum. Beni görenler şaşırıyor ama bu işi yapmaktan memnunum. Bize bu desteği sağlayanlardan da Allah razı olsun.” şeklinde konuştu.
 
kayseri üniversite öğrenci çoban