Üreticiler TARSİM’le daha güvende

17 November Friday, 2023
Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü üreticiler için oldukça önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. “Tarım Sigortalarının Önemi, Tarım Sigortalarında Meydana Gelen Yenilikler” konulu eğitim programına üreticiler ve sektör temsilcileri yoğun ilgi gösterdi. TARSİM Manisa Bölge Müdürlüğü işbirliğinde düzenlene toplantıda tarım sigortaları her yönüyle ele alındı.
Üreticiler TARSİM’le daha güvende
Haber: Çanakkale İl Enformasyon

Tarımsal üretimin garantisi tarım sigortaları Çanakkale’de düzenlenen eğitim programında üreticilere anlatıldı.

“Tarım Sigortalarının Önemi, Tarım Sigortalarında Meydana Gelen Yenilikler” konulu toplantının açış konuşmasını Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan yaptı.

Tarımda riski en aza indirmeyi amaçladıklarını belirten Türkarslan: “Tarımsal üretim, her aşaması risk altında olan bir sektör. Bu riskler iklim kaynaklı olabildiği gibi, bazen ekonomik, bazen de sosyal boyutlu olabilmektedir. Üreticilerimiz bu riskleri en aza indirebilmek için ekili/dikili alanlarını, hayvan varlıklarını TARSİM kapsamında sigorta yaptırması gerekmektedir. 2024 yılında; sözleşmeli üretim yapan ve ayrıca bazı hayvancılık desteklemelerinden faydalanmak isteyen üreticilerimiz ekili/dikili alanlarını, hayvan varlıklarını zorunlu olarak TARSİM kapsamında sigorta yaptırmak zorunluluğu getirildi. Önümüzdeki birkaç yıl içinde tüm tarımsal üretimin TARSİM kapsamında sigorta yaptırma zorunluluğu getirilmesi planlanmaktadır. Bakanlığımızın Tarım Sigortalarına verdiği önem ve yapmış olduğu çalışmalar her geçen gün artarak devam etmektedir. Bu doğrultuda, İl Müdürlüğü olarak, üreticilerimize gerekli olan eğitim ve yayım çalışmalarını sürdürmekteyiz. Bugün burada, TARSİM Manisa Bölge Müdürlüğümüz ile birlikte düzenlediğimiz bilgilendirme toplantısı, bu kapsamda yapmış olduğumuz faaliyetlerdendir. Amacımız, üreticilerimizin TARSİM kapsamındaki her türlü doğal afete karşı ürünlerini sigorta yaptırarak, uğrayacakları zararı en aza indirtmektir. Ben, çiftçilerimizin bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceklerine inanıyorum. Doğal afetlerinin yaşanmadığı, bol, bereketli kazançlar elde etmenizi temenni ederim.” dedi.

Biga, Çan, Bayramiç Yeşilköy ilçelerinde düzenlenen eğitimler TARSİM Manisa Bölge Müdürlüğü işbirliğinde yapılıyor. TARSİM’in zor zamanda üreticinin yanında olduğunu vurgulayan Manisa Bölge Müdürü Müjdat Çubukçu da, “İklim değişikliği artık üretimi ciddi anlamda tehlikeye sokan dereceye geldi. Bununla ilgili devletimiz çiftçimizin mağduriyetini engellemek için TARSİM tarım sigortaları havuz sistemini kurduk.” ifadelerini kullandı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Çanakkale İl Koordinatörü Hasan İskender yaptığı sunumda katılımcılara sigorta sistemiyle ilgili önemli bilgiler verdi.

Uzmanlar ve yetkililer üreticilerin sorun ve taleplerini dinledi, sorularını yanıtladı.

Toplantılara TARSİM Manisa Bölge Müdürü Müjdat Çubukçu, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, TKDK Çanakkale İl Koordinatörü Hasan İskender, şube/ilçe tarım ve orman müdürleri, teknik personel sivil toplum kuruluşları başkan ve temsilcileri, köy muhtarları, kooperatif başkanları ve üreticiler katıldı.
çanakkale tarım sigorta doğal afet eğitim tkdk tarsim tarım ve orman