Üreticilere destek başvurusunda kolaylık

19 March Thursday, 2020
Tarım ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli, kamu sağlığının korunması için alınan tedbirler kapsamında, bitkisel üretim desteklerinin son başvuru tarihlerinin uzatıldığını bildirdi.
Üreticilere destek başvurusunda kolaylık Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan bitkisel üretim desteklerinin son başvuru tarihlerinin uzatıldığı açıklaması geldi.

Kamu sağlığının korunması için alınan tedbirler kapsamında, fark ödemesi desteğine başvuramayan üreticilerin mağdur olmaması için bitkisel üretim desteklerinin son başvuru tarihleri 30 Nisan’a uzatıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yaptığı açıklamada, dünyada pandemi olarak ilan edilen ve Türkiye'de de etkisini gösteren yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının günlük yaşamı etkileyecek konuma geldiğine dikkati çekti.

Bu doğrultuda hükümet tarafından kamu sağlığını gözeten tedbirlerin ivedi olarak alındığını ve uygulandığını vurgulayan Pakdemirli, "Kamu sağlığının korunması için alınan tedbirler nedeniyle üreticilerimizin fark ödemesi desteğine başvuramaması ve neticesinde mağdur olmaması amacıyla 2019 yılı ürünü olan yağlı tohumlu bitkiler ile dane zeytine yönelik fark ödemesi desteklerinde son başvuru tarihi 30 Nisan'a, hububat, baklagil ve dane mısır fark ödemesi desteklerinde 29 Mayıs'a, iyi tarım uygulamaları ve organik tarım desteklemelerinde 30 Nisan'a uzatılmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Pakdemirli, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) başvuruların 30 Haziran'a kadar devam edeceğini, çiftçilerin il-ilçe müdürlüklerine gitmeden ÇKS müracaatlarını e-Devlet üzerinden yapabileceğini kaydetti.
tarım orman bekir pakdemirli destek üretim