Üreticilere destekli ve uygun hibeli düve

15 February Tuesday, 2022
Erzincan'da Ticaret ve Sanayi Odası ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin kurduğu Damızlık Düve Merkezi'nde yetiştirilen düveler, hibe desteği ve uygun ödeme seçeneğiyle üreticiye satılıyor. Devlet desteğiyle Türkiye'nin her tarafındaki besicilere uygun ödeme seçeneğiyle satılan gebe düvelerle, hayvancılığın yaygınlaştırılması ve sektörde ithalatın önüne geçilmesi amaçlanıyor.
Üreticilere destekli ve uygun hibeli düve Erzincan’dan hibe desteği ve uygun ödeme seçeneğiyle bütün Türkiye’ye gebe düve satışı sürüyor.

Ticaret ve Sanayi Odası ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin kurduğu Damızlık Düve Merkezi'nde yetiştirilen düveler ile hayvancılığın yaygınlaştırılması ve sektörde ithalatın önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Tanoğlu "Üretime geçtiğimiz günden bu yana 3 ırk 530 baş düve getirdik. 400 düveyi devlet destekli üreticilere dağıttık. Kalan düveleri de üreticilere verip, yeni üretime başlayacağız. Şu an damızlık gebe düve satışımızın fiyatı 24 bin liraya çıktı. Bunun yaklaşık 8 bin lirası devlet tarafından karşılanan hibe. Yaklaşık 16 bin liraya üreticilere gebe düve veriyoruz. Aynı zamanda 2 yıl ödemesiz yaklaşık yüzde 4 faizle 2 yıldan sonra 5 yılda ödemeli olarak veriliyor." dedi.

60 dönümlük arazide kurulan Damızlık Düve Merkezi'nde holstein, simental ve montofon cinsi düveler üretiliyor.
Erzincan gebe düve satış türkiye hibe