Üreticiyi ziyaret, işletmeye denetim

01 March Monday, 2021
Iğdır’da devam eden işletme ziyaretlerinde hayvancılık yapan üreticilerin sorunları dinlendi, hayvanların ve işletmelerin denetimleri yapıldı.
Üreticiyi ziyaret, işletmeye denetim Haber: Iğdır İl Enformasyon

İşletme ziyaretleri devam ediyor, sorunlar çözülüyor, kalite artıyor.

Doğu Anadolu Bölgesi’nin hayvancılık üretiminde öne çıkan şehirlerinden Iğdır’da hayvancılık işletmeleri tek tek ziyaret ediliyor. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü personelinin denetim yaptığı ahırlarda eksiklikler tespit ediliyor, sorunlara çözüm bulunuyor.

Yaycı Köyünde hayvancılık işletmelerini ziyaret eden İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Yolcu üreticilerle sohbet etti. Çiftçilerin süt fiyatlarıyla ilgili sıkıntılarını dinleyen Yolcu, konu ile ilgili girişimlerde bulundu. “Sorunlarınızı dinlemek ve çareler bulmak için sizleri ziyaret ediyoruz.” İfadelerini kullanan İl Müdürü Yolcu, “Süt alımı yapan firmaların ve süt üretimi yapan çiftçilerimizin katılımı ile bir toplantı tertipliyoruz. O toplantıda sorunlarımızın üstesinden geleceğimize inanıyorum. Hammaddesi tamamen süt olan mandıralarımız da süt üreticilerimizin zarar etmesini ve üretimden vazgeçmelerini istemezler. İnşallah sorunları çözüme kavuşturarak hem mandıralarımızı hem de süt üreticilerimizi memnun edecek bir sonuç çıkarırız” dedi. 

Küpe ve aşılar denetlendi

Iğdır’ın Tacirli Köyündeki hayvancılık işletmelerinde yapılan incelemelerde de İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ekipleri aşı, küpe ve hayvan tespit işlemleri yapıldı.

Köy muhtarı ile birlikte işletme ziyaretlerine katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Yolcu vatandaşların dilek ve isteklerini dinledi.

İşletmelerde yapılan aşı, küpe ve tespit çalışmaları ile köylerde kaliteli ve verimli bir üretimin sağlanacağını dile getiren Yolcu, üreticilerin mağdur olmaması için de aralıksız çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Denetim ve ziyaretler, Karakoyunlu İlçesi Şiracı ve Taşburun Köylerinde devam etti.
ığdır hayvancılık denetim aşı küpe tarım ve orman