Ürünler kır bekçilerine emanet

30 September Wednesday, 2020
Kırsal mahallelerde görevli kır bekçileri üreticilere huzur, hırsızlara korkulu rüya oldu.
Ürünler kır bekçilerine emanet Kırsal mahallelerde görevli kır bekçileri üreticilere huzur, hırsızlara korkulu rüya oldu.
 
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Çiftçi Malları Koruma Başkanlığında görev yapan kır bekçileri, hırsızların korkulu rüyası oldu. Hasat öncesi zeytinliklerde dolaşan bekçiler, bugüne kadar çok sayıda hırsız yakalarken, çalınan malları sahiplerine iade etti.

Kırsal mahallelerde görevli kır bekçileri, hırsızların korkulu rüyası oldu. Bugüne kadar çam kozalağı, ceviz ve incir hırsızlarını yakalayan bekçiler, şimdilerde de zeytin hırsızlığına karşı önlem aldı. Şu anda kurumda 11 bekçinin görev yaptığını anlatan Bekçi Doğuş Atabay, “Devamlı arazilerdeyiz. Geçtiğimiz günlerde çam kozalağı, ceviz ve incir hırsızlarına karşı mücadele ediyorduk. Bu konuda çok sayıda hırsız yakaladık. Yakalanan hırsızları jandarmaya teslim ediyoruz. Alınan ürünleri de sahiplerine iade ediyoruz. Bundan sonra da zeytin hırsızlarına karşı mücadelemiz başlıyor. Çiftçilerimizin mağdur olmaması için gece gündüz demeden çalışıyoruz” dedi.
hırsızlık zeytin kır bekçileri