“Uzman Eller”de 25 proje onaylandı

13 March Friday, 2020
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan ve 4 pilot ilde uygulanacak olan Kırsalda Uzman Eller Projesi kapsamında İzmir’de 25 projenin imzaları atıldı.
“Uzman Eller”de 25 proje onaylandı Haber: İzmir İl Enformasyon
 
İzmir’de Tarım ve Orman Bakanlığının Kırsalda Uzman Eller Projesi kapsamında 25 proje onaylandı.
Onaylanan projelerin toplam proje başı 100 bin liralık hibeleri alabilmesi için imzalar valilikte atıldı.
Başvuru projelini inceleyen komisyonun başkanı İzmir Vali Yardımcısı Hulusi Doğan projenin önemine değindi. Vali Yardımcısı Doğan, “Hem kırsal kalkınmada gençlerimizin öncü rollerini göstermek hem de uzmanlık alanlarında ilerlemeleri için teşvik edici bir uygulama. Bu proje, üniversiteyi bitirmiş gençlerin maddi imkânsızlıklarını gidererek onlara destek sağlanması ve bulundukları bölgelerde diğer işletmelere de örnek olmaları açısından önemli. Biz, uzman insanlar muhakkak kırsala da yönelsin istiyoruz. Bunun için de maddi destek gerekir. O yüzden Uzman Eller çok önemli bir proje.” dedi.
İzmir Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen de “Proje, Bakanlığımız tarafından verilen 100 bin lira hibe ile gençlerimize iş kurmaları, yeni bir hayata atılmaları noktasında bir destek projesi. Bakanlığımızın vermiş olduğu Uzman Eller Projesinden yararlanan 25 kardeşimizin projesinin onayını bitirdik. Onaylanan 25 projenin 13'ünün hayvancılık, 10'unun bitkisel üretim, 2 'sinin de su ürünleri yetiştiriciliği alanlarında. İnşallah projelerin tamamı gerçekleşir. Bakanlığımızın belirlemiş olduğu hedefe ulaşacak şekilde bu projeler ayakta kalır ve örnek olur.” ifadelerini kullandı.
Hibe desteği almaya hak kazanan başvuru sahiplerinin listesine İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün sitesinden ulaşılabilir.
Kazanan proje sahipleri hibe sözleşmesi aşamasında istenilen belgelerle birlikte 18- 24 Mart tarihleri arasında il müdürlüğüne şahsen müracaat edecek.
 
 
Etiket: tarım orman bakanlık hibe uzman eller proje izmir hibe